Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι θεραπευτή

Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια εάν διαπιστώσεις ότι έχεις τα πιο κάτω συμπτώματα.

Εάν αισθάνεσαι κουρασμένη, βρίσκεσαι σε υπερένταση και έχεις κακή διάθεση δεν είσαι η μοναδική που αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στην πανδημία, το lockdown, τον φόβο και την κούραση που τα συνοδεύουν, είτε είναι σημάδι ότι χρειάζεσαι άμεσα θεραπευτή.


Η ψυχική σου υγεία είναι πολύ σημαντική και λαμβάνοντας καθοδήγηση από κάποιον ειδικό, θα μπορέσεις να επανακάμψεις. Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζεις πως δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι άσχημα. Το πιο σημαντικό είναι, εάν η ψυχική σου υγεία έχει κλωνιστεί, να αναζητήσεις την συμβουλή του ειδικού.

Δες πιο κάτω 6 σημάδια που πρέπει να σε κινητοποιήσουν:

Έχεις δυσλειτουργική καθημερινότητα
Εάν τα προβλήματά που αντιμετωπίζεις σε εμποδίζουν να λειτουργήσεις σωστά σε καθημερινή βάση, τότε να είσαι σίγουρη πως ένας θεραπευτής μπορεί να σε βοηθήσει να το αντιμετωπίσεις.

Οι σχέσεις σου υποφέρουν
Εάν τα θέματα που σε απασχολούν επηρεάζουν τις σχέσεις σου, τόσο τις προσωπικές, όσο και τις επαγγελματικές αλλά και τις φιλικές σχέσεις, αυτό αποτελεί σημάδι ότι θα πρέπει να λάβεις άμεσα μέτρα.

Παρατηρείς αλλαγές στο σώμα σου
Υπάρχουν κάποια σημάδια όπως η απώλεια ή η αύξηση βάρους, αλλά και η υπερένταση στον τρόπο που συμπεριφέρεσαι, που δείχνουν πως πραγματικά χρειάζεσαι στήριξη.

Υποφέρεις από αϋπνία
Εάν ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτό είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι μέσα σου συμβαίνει μια νοητική πάλη.

Αισθάνεσαι συγχυσμένη
Αν δεν μπορείς να βάλεις τίποτα σε τάξη ή να συγκεντρωθείς, αυτό σημαίνει ότι επικρατεί ένα χάος στο μυαλό σου το οποίο σε αποτρέπει από το να σκέφτεσαι καθαρά.

Φαίνεσαι κουρασμένη
Δεν μιλάμε για τις σακούλες στα μάτια. Συχνά τα μάτια των ανθρώπων που υποφέρουν από κατάθλιψη μοιάζουν βυθισμένα και χάνουν τη λάμψη τους.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη