Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Τα πλεονεκτήματα της φωτοανάπλασης στο δέρμα, με την τεχνολογία παλμικού φωτός

Ο Δρ. Νεόφυτος Χ. Δημητριάδης, στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρουργός, εξειδικευμένος στην αισθητική χειρουργική προσώπου εξηγεί τι είναι η φωτοανάπλαση, πως λειτουργεί και όλα τα πλεονεκτήματα της. 

Τι είναι η φωτοανάπλαση;

Είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιεί έντονο παλμικό φως και στοχεύει να αντιμετωπίσει τον υπερχρωματισμό στο δέρμα, τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος, τις κόκκινες κηλίδες (ευρυαγγείες και ερυθρότητα δέρματος), τα προβλήματα υφής, καθώς βοηθά και στην καταπολέμηση της ροδόχους ακμής.

Η τεχνολογία της φωτοανάπλασης βοηθάει στο να καταπολεμήσουμε τα σημάδια που επιφέρει ο χρόνος και η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα μας, καθώς προσφέρει μια ανανεωμένη και νεανική εμφάνιση τονίζοντας την ομοιομορφία του δέρματος.

Πως λειτουργεί η τεχνολογία της φωτοανάπλασης;

Η ενέργεια που παράγεται από το παλμικό φως στοχεύει απευθείας στις προβληματικές περιοχές χωρίς να επηρεάζει τους υγιείς ιστούς. Έχει θερμαντική δράση με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται τα αγγεία στην περιοχή. Η ενέργεια απορροφάται από τα υπερχρωματικά σημεία και μειώνει τις μελαχρωματικές  και αγγειακές βλάβες. Παράλληλα βοηθά τους ινοβλάστες στην αύξηση παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Διάβασε ακόμη – Clear Lift Laser: Λίφτινγκ προσώπου και λαιμού σε 10’ λεπτά

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι γι’ αυτήν την θεραπεία;

Η θεραπεία της φωτοανάπλασης, είναι κατάλληλη για όσους θέλουν να εξαλείψουν και να βελτιώσουν τα σημάδια φωτογήρανσης όπως, γεροντικές κηλίδες (στο πρόσωπο, χέρια και ντεκολτέ), ευρυαγγείες και μελαχρωματικές βλάβες ( πανάδες, δυσχρωμίες), λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Η θεραπεία ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες αλλά και περιοχές (όπως τα χέρια, ο λαιμός, το στήθος και η περιοχή γύρω από τα μάτια κ.α) προσφέροντας λάμψη και ομοιόμορφο τόνο δέρματος.

Η θεραπεία της φωτοανάπλασης είναι γρήγορη, ανώδυνη χωρίς καθόλου πόνο και χωρίς χρόνο αποθεραπείας.

Πόσες θεραπείες πρέπει να ακολουθήσει ο εκάστοτε υποψήφιος;

Η κάθε θεραπεία διαρκεί από 15-30 λεπτά και συνήθως χρειάζονται 5 συνεδρίες. Ο αριθμός των συνεδριών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες και τα προβλήματα του κάθε υποψηφίου.

Πλεονεκτήματα

 • Ανώδυνη θεραπεία.
 • Μηδενικός χρόνος αποθεραπείας.
 • Αύξηση κολλαγόνου και ελαστίνης.
 • Αντιστρέφει τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο (φωτογήρανση).
 • Βοηθά στη θεραπεία και την πρόληψη της ακμής σκοτώνοντας τα βακτήρια που την προκαλούν μειώνοντας τη φλεγμονή.
 • Βελτιώνει το μέγεθος των πόρων.
 • Βοηθά τα ερεθισμένα, ευαίσθητα και κόκκινα δέρματα.
 • Βελτιώνει την ποιότητα της επιδερμίδας.
 • Βελτιώνει τις δυσχρωμίες.
 • Βελτιώνει τις ευρυαγγείες.
 • Βελτιώνει τις πανάδες.
 • Βελτιώνει τις γεροντικές κηλίδες.

Ευχαριστίες στο Δρ. Νεόφυτο Χ. Δημητριάδη, στοματικό και γναθοπροσωπικό χειρουργό με εξειδίκευση στην αισθητική χειρουργική προσώπου, www.cyprusfacialsurgey.com, email: [email protected][email protected], Instagram: cyprusfacialsurgery, Facebook: Cyprus Facial Surgery, Neophytos Demetriades

Διάβασε ακόμη