Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Τα μυστικά της Ελένης Πετρουλάκη για να απαλλαγείς από το επίμονο λίπος στην κοιλιά

Σε μόλις δύο εβδομάδες μπορείς να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς αρκεί να ακολουθήσεις την συμβουλή της.

Πολλές φορές αν και είναι σχετικά εύκολο να απαλλαγείς από περιττά κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρατηρείς πως δεν είσαι απόλυτα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Γιατί ενώ έχεις ξεφορτωθεί το βάρος που επιθυμούσες και έχεις φτάσει την ζυγαριά στον ιδανικό για εσένα αριθμό, το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς δεν λέει να εξαφανιστεί. Όπως εξηγεί και η Ελένη Πετρουλάκη, το ζήτημα “κοιλίτσα” απασχολεί ιδιαίτερα τον fitness κόσμο, καθώς πρόκειται για μια “δύσκολη” περιοχή απώλειας λίπους, η οποία απαιτεί όχι μόνο εντατική άσκηση αλλά και συγκεκριμένη διατροφή.

Διάβασε ακόμη – Η personal trainer, Αγγελική Πιπερίδου σου λέει πώς να κάψεις λίπος στις καλοκαιρινές σου διακοπές

Η Ελληνίδα γυμναστήρια σε πρόσφατη δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, έκανε μια διεξοδική αναφορά στο λίπος που εμφανίζεται στην κοιλιά, σημειώνοντας τόσο τους παράγοντες δημιουργίας του, όσο και το μυστικό για την πλήρη εξάλειψή του.

Διάβασε ακόμη – 10 θαλάσσια σπορ για το καλοκαίρι και πόσες θερμίδες θα κάψεις

Σύμφωνα με την fitness expert το κοιλιακό λίπος είναι αποτέλεσμα:
1. Υπερκατανάλωσης τροφών.

2. Ορμονικών διαταραχών (ειδικά της κορτιζόλης). Η κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του στρες, συνδέεται άμεσα με την υψηλότερη κατανομή του κοιλιακού λίπους.

3. Πρηξίματος και φουσκώματος. Οι καταστάσεις αυτές σχετίζονται με την υψηλή πρόσληψη νατρίου, την υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων, ενώ μπορεί να αποτελέσουν ένδειξη δυσανεξίας σε ορισμένα τρόφιμα.

4. Υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

5. Αυξημένου άγχους

Τα αυξημένα επίπεδα άγχους και η έντονη καθημερινότητα με την πολύωρη εργασία συνεπάγονται με λιγότερο χρόνο για υγιεινές συνήθειες, όπως ο ύπνος και η άσκηση.

6. Απουσία σωματικής δραστηριότητας

Έπειτα από την καταγραφή των πιο σημαντικών παραγόντων που οφείλεται το επίμονο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, η Ελένη Πετρουλάκη εξηγεί πως υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς από αυτό – και μάλιστα σε διάστημα δύο μόλις εβδομάδων – αρκεί να ακολουθήσεις πιστά τις υποδείξεις της. Όπως αναφέρει, για να παρατηρήσεις άμεσα αλλαγή στο σώμα σου δεν έχεις παρά να προσθέσεις στην διατροφή σου περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία θα συνδυάσεις με φυτικές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Η αερόβια γυμναστική στην καθημερινότητα πρέπει να αποτελεί must επιλογή, ενώ είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεις τον ποιοτικό ύπνο ως προτεραιότητα σου.

Πηγή: shape.gr

Διάβασε ακόμη