Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Τα έντονα μαύρα μάτια κυριάρχησαν στο show του οίκου Chanel

Η Lucia Pica, global creative make-up και color designer του γαλλικού οίκου έδωσε ένταση στο μακιγιάζ των ματιών.

Της Γεωργίας Γεωργίου

Παρουσιάστηκε online η συλλογή Métiers DArt 2021 του οίκου Chanel και όπως ήταν αναμενόμενο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Το όλο σκηνικό διαδραματίστηκε στο εντυπωσιακό, αναγεννησιακό κάστρο Le Château des Dames που βρίσκεται στην κοιλάδα του Λίγηρα.

Πηγή έμπνευση για την Virginie Viard, καλλιτεχνική διευθύντρια ήταν η αναγέννηση και το διαχρονικό στυλ εκείνης της εποχής. Πολυτελείς λεπτομέρειες, κεντήματα, περίτεχνα κουμπιά και χρυσά φινιρίσματα στόλιζαν τις δημιουργίες Chanel και το κλασσικό τουίντ ύφασμα του οίκου. 

Εντυπωσιακό, ιδιαίτερο και εντελώς επίκαιρο ήταν και το μακιγιάζ που επέλεξε να δημιουργήσει η Lucia Pica, global creative make-up και color designer του γαλλικού οίκου. Σήμα κατατεθέν το έντονο eyes look, μια τάση που κυριαρχεί έντονα αυτή την περίοδο καθώς εν μέσω πανδημίας οι μάσκες έχουν καταστεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Γεγονός που μας αναγκάζει να δίνουμε έμφαση στα μάτια.

«Η συλλογή ενσαρκώνει το αναγεννησιακό πνεύμα. Είναι μια πολύ σύγχρονη ερμηνεία των ισχυρών γυναικών που κατέχουν τη δύναμή τους. Το μακιγιάζ είναι γραφικό και ισχυρό, υπερβάλλουν τα μάτια σε μεγαλύτερο, ευρύτερο σχήμα. Το όλο look δίνει έμφαση σε μαύρο και ματ στα μάτια με καθαρά λαμπερά χείλη και θολό ματ δέρμα”, δήλωσε η Lucia Pica.

Φωτογραφίες: Instagram/ @chanelofficial

Διάβασε ακόμη