Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Sun-kissed face: 6 συμβουλές για τη σωστή εφαρμογή του self tan στο πρόσωπο

Για να έχεις ομοιόμορφο χρώμα σε όλο το πρόσωπο.

Όσο και να προσέχουμε τον ήλιο (και οφείλουμε να τον προσέχουμε αν θέλουμε υγιή επιδερμίδα), η αλήθεια είναι ότι το μαύρισμα, τόσο του προσώπου όσο και του σώματος, είναι από τους πιο ευσεβείς πόθους των γυναικών. Πώς μπορείς όμως να το αποκτήσεις με ασφάλεια, χωρίς να εκτεθείς υπερβολικά στη UV ακτινοβολία και να βλάψεις ανεπανόρθωτα το δέρμα σου;

Διάβασε ακόμη – Λοσιόν, κρέμα ή έλαιο σώματος – Ποιο είναι το καλύτερο για τη δική μου επιδερμίδα

Η απάντηση βρίσκεται στα self-tan προϊόντα, που χαρίζουν ένα όμορφο, sun-kissed χρώμα με εξαιρετική λάμψη, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το μαύρισμα που δημιουργείται από τον ήλιο. Και ειδικά όσον αφορά στα αυτομαυριστικά προσώπου, οι δερματολόγοι τα προτιμούν 100% περισσότερο από την έκθεσή μας στον ήλιο, ισχυριζόμενοι ότι, αν είναι να “ψηθούμε” με τις ώρες κάνοντας ηλιοθεραπεία είναι προτιμότερο να αποκτήσουμε ένα τεχνητό μαύρισμα με τη βοήθειά τους ώστε με αυτόν τον τρόπο να μην εκτεθούμε καθόλου σε κίνδυνο.

Πώς να διαλέξω το σωστό face tan;

Το πρώτο που πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι ο τύπος της επιδερμίδας σου. Αν έχεις κανονική ή ξηρή επιδερμίδα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και self tan σώματος, εφόσον ενδείκνυται για πρόσωπο και σώμα. Αν ωστόσο είσαι λιπαρή ή έχεις δέρμα με τάσεις για ακμή, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξεις ένα αυτομαυριστικό προσώπου με σύνθεση ειδική για λιπαρές επιδερμίδες (δηλαδή “μη φαγεσωρογόνο” ή non comedogenic). Αυτές οι φόρμουλες είναι οι καταλληλότερες για τα λιπαρά δέρματα μιας και δεν φράσσουν τους πόρους, άρα δεν κινδυνεύεις από break-outs ακμής. Επιπλέον, υπάρχουν self tans προσώπου με γλυκολικό ή λακτικό οξύ, συστατικά που ευνοούν μια ήπια απολέπιση στο δέρμα και μειώνουν τον κίνδυνο να φράξουν οι πόροι.

Διάβασε ακόμη – Bridal nails: 10+1 μοναδικές ιδέες για την πιο σημαντική σου μέρα

Μερικά tips σωστής εφαρμογής:

#1. Προτίμησε να εφαρμόσεις το αυτομαυριστικό το βράδυ, μία ώρα περίπου πριν κοιμηθείς. Έτσι, θα έχει περισσότερη ώρα για να δράσει στο δέρμα σου και να αναπτύξει όλες τις χρωστικές ομοιόμορφα.

#2. Πάντα να το εφαρμόζεις σε καθαρή επιδερμίδα χωρίς μακιγιάζ (εννοείται). Ξεκίνα λοιπόν με καλό ντεμακιγιάζ, καθαρισμό προσώπου και απολέπιση (χημική ή φυσική, ό, τι θες). Αν έχεις πολύ ξηρό δέρμα, μπορείς να απλώσεις και την ενυδατική σου.

#3. Συνέχισε με το αυτομαυριστικό, ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης ανάλογα με τη μορφή του. Αν για παράδειγμα είναι σε μορφή σπρέι ή σταγόνων, φρόντιζε να το ψεκάζεις σε μια απόσταση μερικών εκατοστών από το πρόσωπο, και σε μια κάθετη κίνηση από πάνω έως κάτω. Αν είναι κρέμα, άπλωσέ τη όπως θα άπλωνες την ενυδατική σου, με πολλή προσοχή ωστόσο για να πάει ίση ποσότητα προϊόντος ομοιόμορφα, σε όλο το πρόσωπο. Και πάντα με γάντια, ώστε να μην λερώσεις τα χέρια σου.

#4. Αν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεις self tan και φοβάσαι ότι δεν θα πετύχει ή ότι θα βγεις… πορτοκαλί, μπορείς να είσαι πιο φειδωλή με τις ποσότητες που εφαρμόζεις και να ξεκινήσεις σταδιακά την εφαρμογή του.

#5. Για να αποφύγεις να λερώσεις το μαξιλάρι σου καθώς κοιμάσαι, και γενικότερα για να σταθεροποιήσεις το αποτέλεσμα, σέταρε το αποτέλεσμα με μια διάφανη πούδρα, όπως θα έκανες και με το μακιγιάζ. Επίσης, τοποθέτησε μια πετσέτα πάνω από το μαξιλάρι σου για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα το λερώσεις.

#6. Τα face tans φεύγουν πιο γρήγορα σε σχέση με τα αντίστοιχα αυτομαυριστικά σώματος, λόγω της ταχύτατης ανανέωσης των κυττάρων. Ετοιμάσου λοιπόν να επαναλάβεις μετά από λίγες μέρες όλα τα παραπάνω, αν θες να εξακολουθήσεις να έχεις ένα όμορφο sun-kissed glow.

 

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη