Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στο εξοχικό της Σόλιας Κυπριανού

Συνδυάζοντας τις σπουδές της στις επιχειρήσεις με το ταλέντο της στη δημιουργία, έκανε το καλοκαίρι προσωπική της υπόθεση εγκαινιάζοντας το brand Solly the Dolly.

Της Τάνιας Νεοκλέους

Στο τηλέφωνο, όταν την καλώ για να κλείσουμε τη συνέντευξη, βρίσκει τη συγκυρία ως μια καλή αφορμή για να το σκάσει για λίγο από τις υποχρεώσεις της ημέρας στη Λευκωσία. Στο ραντεβού που δίνουμε στο παραθαλάσσιο σπίτι της οικογένειας στο Μενεού, η ίδια έχει τα πάντα σε τάξη, παρόλο που, όπως λέει, είναι ένας χώρος που επισκέπτεται μόνο τα καλοκαίρια, όταν ψάχνει για λίγες στιγμές ησυχίας. «Είναι το ησυχαστήριο που έχουμε ως οικογένεια και ένα μέρος κατάλληλο για να συναντιόμαστε τα Σαββατοκύριακα και να περνάμε χρόνο με τη γιαγιά, που μένει εδώ τα καλοκαίρια. Μου αρέσει η ησυχία που προσφέρει το συγκεκριμένο μέρος, όπως και το να βλέπω τη θάλασσα που απλώνεται ακριβώς μπροστά μου. Στη Λευκωσία η καθημερινότητά μου είναι πολύ απαιτητική, με πολλές ώρες δουλειάς και αμέτρητες υποχρεώσεις, έτσι όταν έρχομαι εδώ, δεν χορταίνω να χαλαρώνω. Μεγαλώνοντας έμαθα να απολαμβάνω την απλότητα στα πράγματα και την ηρεμία» μου λέει όταν ξεκινάμε την εγγραφή. Σε αυτήν τη συνέντευξη θα μου μιλήσει για το ρίσκο να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση, για την κληρονομιά του επιθέτου της, για τις σκέψεις της λίγο πριν από τα 30, αλλά και για τον έρωτα που περιμένει να έρθει στη ζωή της…

Family Portrait

Είμαι το μικρότερο παιδί από τον γάμο του Λυκούργου και της Νόνης Κυπριανού και η αλήθεια είναι ότι ακόμα και μέχρι σήμερα κάπως έτσι αισθάνομαι. Παρόλο, όμως, που ήμουν πάντα η μικρή της οικογένειας, οι γονείς μου δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα αυστηροί μαζί μου, αλλά αντίθετα είχαν μια αρκετά φιλελεύθερη προσέγγιση ως προς την ανατροφή μου, κάτι που με έκανε να νιώθω από παιδί πολύ ανεξάρτητη. Με τα αδέρφια μου έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση. Η Ήβη, που είναι η μεγάλη αδερφή, ήταν πάντα το πρότυπό μου και όποτε έλειπε η μητέρα μας, εγώ και ο Κυπριανός, ο αδελφός μου, την ακολουθούσαμε παντού. Η μητέρα μου είναι ένα διαχρονικό πρότυπο κομψότητας, από την οποία παίρνω συνέχεια μαθήματα στυλ. Ως χαρακτήρας θα έλεγα ότι μοιάζω περισσότερο στον πατέρα μου, με την έννοια ότι είμαστε πιο φιλελεύθεροι, πιο χαλαροί και πιο ανεξάρτητοι. Μια συμβουλή που μου έδωσε, όταν έπαιρνα την απόφαση να δημιουργήσω το Solly the Dolly και δεν θα την ξεχάσω ποτέ, ήταν ότι όσα χρήματα και να έχω στη ζωή μου πρέπει να δουλεύω σαν να μην έχω τίποτα, γιατί μόνο έτσι θα κρατώ το μυαλό μου σε εγρήγορση. Αυτό είναι κάτι που με κάνει να προσπαθώ ακόμα πιο σκληρά και να μην σταματώ ποτέ να κυνηγώ τα όνειρά μου.

Creative girl

Το Solly the Dolly ήταν μια ιδέα που γεννήθηκε, όταν κάποια στιγμή ήθελα να δημιουργήσω κάτι δικό μου. Οι σπουδές που έκανα ήταν στον τομέα των επιχειρήσεων και το μεταπτυχιακό μου στο Human Resource Management. Συνδυάζοντας όλα αυτά με την αγάπη που έχω για τη μόδα και αφού δούλεψα για ένα χρονικό διάστημα σε διαφημιστική εταιρεία, ένιωσα έτοιμη να πάρω το ρίσκο και να προχωρήσω σε κάτι δικό μου. Λόγω της μεγάλης αδυναμίας που έχω στα παιδιά, ήθελα να ασχοληθώ με κάτι που είχε να κάνει με την οικογένεια και να φτιάξω ένα brand με δημιουργίες για μητέρα-κόρη και πατέρα-γιο, χωρίς να σημαίνει ότι μια νεαρή γυναίκα ή ένας άντρας, δεν μπορούν να βρουν κομμάτια που να τους εκφράζουν. Ξεκινώντας από τα outfit του καλοκαιριού, όπως είναι τα μαγιό, τα καφτάνια, τα μπλουζάκια, οι πετσέτες, τα καπέλα και οι τσάντες, επεκτάθηκα σιγά-σιγά και στη χειμερινή περίοδο δημιουργώντας το cartoon Solly the Dolly με leisure wear, για πιο casual εμφανίσεις. Με ενδιαφέρει να είμαι μπροστά και να σκέφτομαι τους τρόπους με τους οποίους θα μεγαλώσω μελλοντικά την επιχείρησή μου. Σε αυτό με βοηθούν επίσης τα σχόλια και οι παρατηρήσεις που δέχομαι από τον κόσμο. Αν ένιωθα ότι αυτό που κάνω δεν αρέσει, σίγουρα θα άλλαζα πορεία.

Social life

Η μόδα υπήρχε πάντα στη ζωή μου με έναν όμως πιο ιδιαίτερο και πιο προσωπικό τρόπο. Θυμάμαι μικρή, ήθελα πάντα να είμαι περισσότερο στο παρασκήνιο και να μην βγάζω τον εαυτό μου προς τα έξω. Μεγαλώνοντας και παίρνοντας την απόφαση να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον τομέα της μόδας, άρχισα να εξοικειώνομαι με την προβολή του εαυτού μου από τα Μέσα, αφού αντιλήφθηκα ότι μέσα από εμένα ο κόσμος μπορεί να μάθει με μεγαλύτερη ευκολία αυτά που κάνω στη δουλειά μου.  Παρόλα αυτά, ως Σόλια, δεν αισθάνομαι σε καμία περίπτωση μέρος της κοσμικής ζωής της Κύπρου. Αυτό που επιδιώκω είναι να με γνωρίζει ο κόσμος εξαιτίας της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας και όχι μόνο ως την κόρη του τάδε ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Θέλω να με ξέρουν ως τη Σόλια Κυπριανού, να έχω τον δικό μου χαρακτήρα, να είμαι εγώ. Η επιτυχία του κάθε ανθρώπου έρχεται, όταν καταφέρνει να στέκεται μόνος του στα πόδια του και αποδεικνύει την αξία του με βάση το ποιος είναι ο ίδιος και όχι από το ποιο είναι το επώνυμό του.

Friends Zone

Ως προσωπικότητα είμαι το γέλιο και ταυτόχρονα και η γκρινιάρα της παρέας. Είμαι πολύ εκφραστική και ό,τι νιώθω το δείχνω στους ανθρώπους, επομένως δεν χρειάζεται και πολλή προσπάθεια για να καταλάβεις ποια είμαι. Ως χαρακτήρας είμαι πολύ τυπική απέναντι σε κάτι που αναλαμβάνω και στα ραντεβού μου. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει κάποιος που με περιμένει, γι’ αυτό και αναμένω και από τους άλλους να νιώθουν το ίδιο, αλλά συνήθως δεν είναι έτσι γενικά. Οι φίλες που έχω είναι πολλά χρόνια στη ζωή μου. Κάποιες τις γνώρισα στο σχολείο, κάποιες στις σπουδές και άλλες στη δουλειά. Μεγαλώνοντας μπορεί να μην βρισκόμαστε κάθε μέρα, λόγω του ότι έχουμε όλες το πρόγραμμά μας, όμως τα Σαββατοκύριακα που συναντιόμαστε απολαμβάνουμε την παρέα η μια της άλλης. Τώρα το καλοκαίρι πηγαίνουμε συνήθως για μπάνιο στη θάλασσα ή για ποτό σε κάποιο μπαράκι, ενώ τον χειμώνα βγαίνουμε συνήθως για φαγητό. Όποτε έχουμε την ευκαιρία, μας αρέσει να ταξιδεύουμε μαζί, νομίζω είναι κάτι που κάνουμε από τα 16 μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα ταξίδια στη Μύκονο, τα οποία κάνουμε μέχρι σήμερα, με έναν διαφορετικό τρόπο βέβαια, διότι το ωραίο με αυτό το νησί είναι ότι συνδυάζει σχεδόν τα πάντα. Υπάρχουν μέρη στα οποία το πάρτι δεν σταματά ποτέ και μέρη όπου πας για να χαλαρώσεις. Μεγαλώνοντας επιδιώκω τη χαλάρωση στις διακοπές μου, αν και η παρέα μου τείνει προς τη μεριά της διασκέδασης. Είμαι σε εκείνη τη φάση πια της ζωής μου που προτιμώ να πηγαίνω για φαγητό ή για ένα ωραίο ποτό και μετά για ύπνο. Μου αρέσει να ξυπνώ το πρωί και να απολαμβάνω την παραλία παρά τη νυχτερινή ζωή.

Insta Girl

Η σχέση μου με τα social media δεν έχω ξεκαθαρίσει ακριβώς ποια είναι, το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι αν δεν είχα την επιχείρηση, ίσως και να μην ασχολούμουν ιδιαίτερα σε προσωπικό επίπεδο. Ένα πράγμα που με χαλάει, είναι η υπερέκθεση. Δεν χρειάζεται να ξέρουν όλοι τι κάνεις κάθε στιγμή. Πιστεύω πολύ στη διακριτικότητα και στο να μην κάνεις τον άλλο να σε βαριέται. Σε σχέση με το περιεχόμενο, δεν υπάρχει κάτι το οποίο θα απέρριπτα να κοινοποιήσω. Την προσωπική μου ζωή, ενδεχομένως, στο μέλλον. Θεωρώ ότι αν είσαι με έναν άνθρωπο που δεν τον εκφράζουν οι αναρτήσεις, οφείλεις να το σέβεσαι.

Προσωπική ζωή

Το φλερτ πάντα υπάρχει στη ζωή μου, παρόλο που αυτήν την περίοδο δεν είμαι σε κάποια σχέση. Όταν στο μέλλον αποφασίσω να δεσμευτώ, θα ήθελα να είμαι με έναν άνθρωπο που να είναι τόσο δοτικός όσο είμαι εγώ, να είναι ευγενικός και να με αγαπά. Όλα τα υπόλοιπα είναι μικρής σημασίας.

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κυπριανού, Styling: Έλλη Αργυρίδου

 Madame Figaro Aύγουστος 2019, τεύχος 176

 

Διάβασε ακόμη