Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Στηρίζει τα θύματα σεξουαλικής επιθετικότητας η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Τι έγινε στη σημερινή συνάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, αλλά και δύναμη της να μιλήσει για τα όσα έζησε, συγκλόνισαν τους πάντες.

“Είναι καιρός να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών” δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά τη συνάντησή της με την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου

“Η θαρραλέα στάση της Σοφίας Μπεκατώρου θα συμβάλλει στην ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση απέναντι σε ανάλογες ανήθικες και εγκληματικές συμπεριφορές” τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά τη συνάντησή της με την χρυσή Ολυμπιονίκη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως επισήμανε η κυρία Σακελλαροπούλου: “Είναι καιρός να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών. Είναι καιρός να οικοδομήσουμε ένα αξιακό σύστημα, στο πλαίσιο του οποίου η γυναίκα δεν θα αντιμετωπίζεται ως δυνάμει θήραμα, η αδυναμία της δεν θα εκλαμβάνεται ως συναίνεση και η σιωπή της δεν θα επικρίνεται ως οιονεί συνενοχή”.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η συνάντησή τους ήταν μια ελάχιστη ένδειξη όχι συμπαράστασης αλλά συμμετοχής σε μια συνθήκη που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν συχνά οι γυναίκες στον προσωπικό και τον επαγγελματικό τους βίο. “Στο πρόσωπό της συναντήθηκα με όλες εκείνες τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν, λεκτικά ή σωματικά, που τραυματίστηκαν διά βίου από την ηθική βαναυσότητα της σεξουαλικής επιθετικότητας. Όλες εκείνες που φέρουν το τραύμα τους σιωπηλά επί χρόνια, μη τολμώντας να το καταγγείλουν, επειδή ενδόμυχα γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπιστούν στην καλύτερη περίπτωση με οίκτο ή καχυποψία και στη χειρότερη με περιφρόνηση, με χλεύη, ακόμα και με κοινωνικό στιγματισμό” συμπλήρωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή/φωτογραφίες: ΑΠΕ

Κεντρική φωτογραφία: Facebook/@Sofia Bekatorou

Διάβασε ακόμη