Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Στην παρουσίαση του βιβλίου “Το ανοικτό παράθυρο” της Ολβίας Μαραθεύτη Σολομωνίδη

Το μελοποιημένο ποίημά της.

Η παρουσίαση του βιβλίου “Το ανοικτό παράθυρο” της Ολβίας Μαραθεύτη Σολομωνίδη πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου στις 22 Νοεμβρίου 2023.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Στροβόλου κος. Ανδρέας Παπαχαραλάμους και ομιλητής ήταν ο κος. Κυριάκος Θεοφίλου (τέως Διευθυντής Μετεωρολογίας). Η εκδήλωση έκλεισε με μελοποιημένο ποίημα από το βιβλίο της συγγραφέως “Το σπίτι μου”. Τη μελοποίηση και τραγούδι ανάλαβε ο κος. Δημήτρης Μουχταρούδης η εκτέλεση του οποίου γέμισε με ρίγη συγκίνησης την αίθουσα, καθώς και το περιεχόμενο του βιβλίου από το οποίο διαβάστηκαν ορισμένα αποσπάσματα.

Μέσα από το βιβλίο της, η συγγραφέας μας μεταφέρει στο ημικατεχόμενο χωριό της, τον Άγιο Γεώργιο Σολέας και την γύρω περιοχή Σολέας γενικότερα, από όπου ο τρόπος ζωής, συνήθειες και κουλτούρα των κατοίκων, συνέβαλαν στο κτίσιμο της δικής της προσωπικότητας. Ξεκινώντας από την προ εισβολής εποχή του 1974 μέχρι σήμερα. Ένα νοητό ταξίδι αυτογνωσίας και ολοκλήρωσης.

Ακολουθεί το μελοποιημένο ποίημά της.

Το σπίτι μου

Κυνηγημένη έφυγα χωρίς να κοιτάξω πίσω, χωρίς να σκεφτώ καλά αυτά που θ΄αφήσω. Χωρίς να ακούσω μια καρδιά που δυνατά χτυπούσε, να μην τ΄αφήσω ορφανό συνέχεια μου ζητούσε. Δεν ήταν σαν του ονείρου μου τα όμορφα ταξίδια, που πετούσα μακριά και επέστρεφα στα ίδια. Πίσω στην ίδια αγκαλιά, στο σπίτι π΄αγαπούσα, εκεί που ένοιωθα ζεστά, εκεί που ζούσα. Να γονατίσω ταπεινά μπροστά στα σκαλοπάτια, ν΄απλώσω χέρια και καρδιά και να γινώ κομμάτια. Να βγάλω ρίζες και κλωνιά σφικτά να τ΄αγκαλιάσω, να μην τ΄αφήσω μοναχό, να μην το ξαναχάσω.

Διάβασε ακόμη