Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Στην Κύπρο ο ηθοποιός John Malcovich

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης John Malkovich βρίσκεται στην Κύπρο αυτή τη βδομάδα για σειρά παραστάσεων, με ιδιαίτερα ενδιαφέρον το open talk που θα πραγματοποιηθεί μέσω του Cyprus International Theatre Festival την προσεχή Πέμπτη, 16 Μαΐου στον ΘΟΚ από τις 12.00 μέχρι 13.30.

Τα τελευταία 25 χρόνια o John Malkovich έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 70 ταινίες, ενώ έχει λάβει δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ, για τους ρόλους του στις ταινίες. Μια Θέση στην Καρδιά (Places in the Heart) και η δεύτερη ευκαιρία (In the Line of Fire). Άλλες γνωστές του ταινίες είναι οι Επικίνδυνες Σχέσεις (Dangerous Liaisons), στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς (Being John Malkovich), η ανταλλαγή (Changeling) και το πιο πρόσφατο, Κόκκινο (RED).

O ηθοποιός έχει κατακτήσει τα ακροατήρια σε κινηματογράφο και θέατρο με την επιβλητική του προσωπικότητα και ιδιαίτερη θεατρικότητα που χαρακτηρίζει τις ερμηνείες του, οι οποίες μεταβάλλονται από δραματικές σε κωμικές.

Συχνά αυτοσαρκαστικός και ετοιμόλογος, ο Malkovich έχει χαρακτηριστικά δηλώσει: “δεν θεωρώ πως βρίσκομαι σε κάποιου είδους διαμάχη με τους κριτικούς. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, που είναι να πληροφορούν το κοινό για κάτι που είδαν, άκουσαν ή αισθάνθηκαν, κι εγώ τη δική μου, που είναι να δημιουργήσω κάτι όπως πρέπει. Δεν με βοηθά αν αυτό “αρέσει” ή “δεν αρέσει”. Εκείνο που με βοηθάει είναι να κάνω καλά τη δουλειά σύμφωνα με τα δικά μου στάνταρ και των συναδέλφων μου”.

Η ιδιαιτερότητα του οpen chat μαζί με τον Alexander Weinstein, επικεφαλής του Cyprus International Theatre Festival που διοργανώνει όλες τις εμφανίσεις στην Κύπρο, είναι το επίκεντρο όχι μόνο στην τέχνη και την κουλτούρα, αλλά και την οικονομία, απευθυνόμενος έτσι και στα πιο επιχειρηματικά στελέχη με ενδιαφέροντα στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Διάβασε ακόμη