Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Στέλλα Παπά: Η εικαστικός που αποτυπώνει το συναίσθημα στον πίνακα  

Το 2024 έχει κερδίσει το βραβείo “Loverforart” από την Dream Team.

Η Στέλλα Παπά έχει καταγωγή από την Κύπρο και σπούδασε Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Αυτή τη στιγμή κατέχει τη θέση της τραπεζικού λειτουργού ενώ παράλληλα συνεισφέρει τις συγγραφικές της ικανότητες σε διαδικτυακά περιοδικά.

Με ένα μακροχρόνιο πάθος για την τέχνη, η Στέλλα επέλεξε να εμβαθύνει στην αποτύπωση της ουσίας προσώπων και τόπων σε διάφορες χώρες και νησιά το 2020.

Το καλλιτεχνικό της στυλ περιστρέφεται γύρω από την αρμονική συνένωση διαφορετικών υλικών και τεχνικών, δίνοντας έμφαση στην ασυμμετρία και τα ζωντανά χρώματα.

Μέσω της δουλειάς της, δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να ασχοληθούν με τα συναισθήματα και τις ιστορίες που κρύβονται σε κάθε θέμα και τοποθεσία.

Το 2024 έχει κερδίσει και το βραβείo “LOVERFORART” από την DREAM TEAM.

Κάθε πίνακας της μελετά πως μπορούν τα συναισθήματα και οι ιστορίες των ανθρώπων να εγκλωβιστούν σε βλέμματα, γκριμάτσες, στενά γειτονιών και απλές καθημερινές στιγμές.

Με κάθε ζωγραφιά της προσπαθεί να μπει στο μυαλό κάθε ανθρώπου και να ταξιδέψει σε μαγικές εικόνες.

Πάντα χρησιμοποιεί μικτή τεχνική και πληθώρα υλικών για να μπορέσει να αποδώσει στο χαρτί την πληθώρα των συναισθημάτων που είναι “φυλακισμένα” στα πρόσωπα, τα τοπία και τις ανθρώπινες στιγμές.

Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιεί χρυσή, ασημί και μαύρη μπογιά για να τονίσει την σπάνια αξία που έχει ο κάθε ένας.

Η αφέλεια και η ασσυμετρία πρωταγωνιστούν σε κάθε πίνακα γιατί πιστεύει πως τίποτα δεν μπορεί να μπει σε καλούπια.

Διάβασε ακόμη