Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Stella McCartney: Κάνει έκκληση για την ενίσχυση της βιωσιμότητας στη μόδα στη σύνοδο G7

Μετά τη βιομηχανία πετρελαίου, ο τομέας της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας είναι ο πιο ρυπογόνος.

Η 47η σύνοδο κορυφής των G7, πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Cornwall της Αγγλίας, με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο και τους παγκόσμιους ηγέτες και CEOs, να συγκεντρώνονται για να συζητήσουν ανάμεσα σε άλλα ζητήματα, και για την κλιματική αλλαγή.

Μια από τους ομιλητές, ήταν και η σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney, η οποία αντιπροσώπευσε τη βιομηχανία της μόδας σε αυτά τα σημαντικά ζητήματα. Η McCartney είναι γνωστή ως περιβαλλοντική ακτιβίστρια. Η επωνυμία της εφαρμόζει αρκετές eco-friendly πρακτικές, συμπεριλαμβανομένου της χρήσης του Econyl υφάσματος (φτιαγμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια) και των καινοτομιών όσον αφορά νέες, οικολογικές γούνες.

Διάβασε ακόμη – Ηθική μόδα: Η Stella McCartney λανσάρει τα πρώτα δερμάτινα ρούχα φτιαγμένα από μανιτάρι

Η McCartney έκανε έκκληση προς τους ηγέτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο εφαρμογής περισσότερων νομοθεσιών ή κανονισμών στη βιομηχανία της μόδας που θα ανάγκαζουν τους σχεδιαστές και τις επωνυμίες όχι μόνο να σκέφτονται πιο βιώσιμα αλλά και να παράγουν βιώσιμα. “Είμαι πραγματικά εδώ για να ζητήσω από όλους τους ηγέτες που βρίσκονται στην αίθουσα να κάνουμε μια αλλαγή προς έναν νέο τρόπο προμήθειας υλικών και προς την ένταξη νέων προμηθευτών στη βιομηχανία μόδας”, δήλωσε η McCartney. “Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη βιομηχανία της μόδας είναι ότι δεν υπάρχει “αστυνόμευση”. Δεν έχουμε αυστηρές νομοθεσίες που να μπορούν να αλλάξουν τις πρακτικές που εφαρμόζονται στη βιομηχανία μας. Πρέπει να έχουμε κίνητρα, [και] πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εφαρμογής φόρων για να λειτουργήσουμε καλύτερα.”

Στον επίλογο της, η McCartney αποκάλεσε τη βιομηχανία της μόδας “μία από τις πιο ρυπογόνες στον κόσμο” και επισήμανε πώς συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη παγκοσμίως. Πρόσθεσε πώς οι αλλαγές μόνο στη βιομηχάνια μπορεί να έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στον πλανήτη μας από ό, τι νομίζουμε. “Ο στόχος μου είναι να δημιουργήσω την αλλαγή, να ενθαρρύνω τις επενδύσεις και να επιτευχθεί μια σημαντική διαφορά μέσω κινήτρων που στοχεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον για την επόμενη γενιά”, δήλωσε η McCartney. “Ελπίζω ότι η Σύνοδος Κορυφής G7 θα μεταφράσει το μήνυμά μας σε πολιτικές που μας φέρνουν πιο κοντά στη δημιουργία μιας κοινωνίας με κοινωνική και οικολογική συνείδηση, πιο ευγενική προς όλους αλλά και προς τη Μητέρα Γη.”

Φωτογραφίες: Instagram/ @stellamccartney

Διάβασε ακόμη