Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Smart Lipo στο λαιμό: Νέα, μη επεμβατική, μόνιμη, θεραπεία σύσφιξης και λιποαναρρόφησης

Ο Δρ. Νεόφυτος Χ. Δημητριάδης, στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρουργός, εξειδικευμένος στην αισθητική χειρουργική προσώπου εξηγεί τη χρήση του Smart Lip στο λαιμό και όλα τα οφέλη του. 

Αισθάνεστε ότι έχετε υπερβολικά μεγάλο ή “διπλό πηγούνι”, παρά το γεγονός ότι βρίσκεστε σε υγιές βάρος; Η λιποαναρρόφηση του λαιμού μπορεί να επιτύχει ένα μόνιμα, καλύτερα καθορισμένο και πιο χαριτωμένο λαιμό και ντεκολτέ.

Επειδή η λιποαναρρόφηση αφαιρεί το υπερβολικό λίπος στην περιοχή, αλλά δεν μπορεί να βελτιώσει το σημαντικά το χαλαρό δέρμα, ο τυπικός υποψήφιος ασθενής λιποαναρρόφησης στο λαιμό θα είναι νεότερος, ξεκινώντας από την ηλικία των 20 ετών έως τις αρχές της δεκαετίας του 50, καθώς οι νεότεροι ασθενείς έχουν συνήθως καλή ελαστικότητα του δέρματος και περισσότερη ομοιομορφία μετά τη λιποαναρρόφηση.

Η χρήση του Smart Lipo στο λαιμό είναι ασφαλής και αποτελεσματική. Παρέχει τη δυνατότητα του να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε ασθενείς με μικρή πληρότητα στην περιοχή του λαιμού, όπου το λέιζερ θα βοηθήσει στη σύσφιξη του δέρματος.

Η διαδικασία αυτή χαρακτηρίζεται ως πλήρως ασφαλής και γίνεται στο γραφείο με τοπική αναισθησία. Πρόκειται για μια νέα τεχνική η οποία έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει τα σημάδια γήρανσης και αφαίρεσης του λίπους στην περιοχή του λαιμού, γνωστό σημείο όπου συνήθως κάνει την εμφάνισή της η γνωστή “γαλοπούλα”, το σημείο “turkey”. Το λέιζερ Smart Lipo βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής πολύ καιρό και έχει χρησιμοποιηθεί ως η “θεραπεία της στιγμής” για το λίπος στην περιοχή του λαιμού και όχι μόνο. Είναι ένα λέιζερ που υποβοηθά τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης σε συνδυασμό με σύσφιξη του δέρματος.

Ποια είναι τα οφέλη αυτής της διαδικασίας;

Το Smart Lipo στο λαιμό είναι μια αποτελεσματική και ασφαλής διαδικασία. Είναι μια διαδικασία γραφείου που μπορεί να επιτύχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Το πλεονέκτημα που εντοπίζεται στη χρήση του συγκεκριμένου λέιζερ έναντι της πρότυπης λιποαναρρόφησης είναι η θέρμανση του δέρματος από την ενέργεια του λέιζερ, η οποία προκαλεί και παράγει περισσότερη σύσφιξη του δέρματος από ό, τι μπορεί να επιτευχθεί με τη διαδικασία της πρότυπης τεχνικής λιποαναρρόφησης.

Η διαδικασία αυτή αν μη τι άλλο έχει επεκτείνει το φάσμα και το εύρος των υποψηφίων που είναι επιλέξιμοι για μια μεμονωμένη λιποαναρρόφηση στην περιοχή του λαιμού.

Διάβασε ακόμη – Τα μυστικά του facelift και οι καινούργιες τεχνικές

Η πρότυπη, παραδοσιακή τεχνική (non laser assisted) λιποαναρρόφησης στην περιοχή του λαιμού εξαρτάται από την περίπτωση του κάθε ασθενή και ειδικότερα από την καλή ελαστικότητα του δέρματος, έτσι ώστε το δέρμα να οπισθοχωρήσει μετά την αφαίρεση του ανεπιθύμητου λίπους. Η συγκεκριμένη διαδικασία μας δίνει τη δυνατότητα κατάλληλης εφαρμογής  πλέον και σε μεγαλύτερους ηλικιακά ασθενείς οι οποίοι δεν θα ήταν δυνατό να είναι  υποψήφιοι για την παραδοσιακή τεχνική διαδικασία λιποαναρρόφησης.

Ποια οφέλη παρουσιάζει το Smart Lipo Laser;

 • Απομακρύνει το ανεπιθύμητο λίπος και το λίπος από τις παρατυπίες του ιστού.
 • Προωθεί την πήξη του ιστού με αποτέλεσμα την σύσφιξη του δέρματος.
 • Προάγει την εξαφάνιση του πλαδαρού ή χαλαρού δέρματος.
 • Προκαλεί ελάχιστο οίδημα λόγω των αιμοστατικών ιδιοτήτων του λέιζερ.
 • Προκαλεί ελάχιστη εμφάνιση από μώλωπες.
 • Προκαλεί λιγότερο τραύμα καθώς χρειάζεται μικρότερος χρόνος επούλωσης συγκριτικά με την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση.

Στόχοι Smart Lipo laser:

 • Βελτιώνει την εμφάνιση του “διπλού σαγονιού” ή πληρότητας κάτω από το πηγούνι.
 • Βελτιώνει τις γωνίες της γνάθου για να ενισχύσει το πηγούνι ή να φέρει ισορροπία στα χαρακτηριστικά του προσώπου.
 • Οι ασθενείς με καλή ποιότητα δέρματος βλέπουν συνήθως καλύτερα αποτελέσματα.
 • Μπορεί να συνδυαστεί με την ενίσχυση του πηγουνιού ή τη ρινοπλαστική για περαιτέρω βελτίωση των περιγραμμάτων του προσώπου.
 • Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα εφ ‘όσον ο ασθενής διατηρεί σταθερό βάρος.

Το συγκεκριμένο laser υποβοηθά τη διαδικασία της λιπόλυσης με σκοπό την πρόκληση μακροχόνιων αποτελεσμάτων;

Ναί! Με τη διαδικασία χρήσης του Smart Lipo laser αντιμετωπίζονται μόνιμα τα λιποκύτταρα. Οι ενήλικες δεν δημιουργούν νέα λιποκύτταρα. Όταν ένα άτομο παίρνει βάρος, τα λιπώδη κύτταρα αυτού του ατόμου απλά επεκτείνονται. Όταν στο άτομο προστεθεί κάποιο βάρος, το λίπος τότε πιθανότατα θα κατατεθεί σε περιοχές όπου δεν εκτελέστηκε η διαδικασία.

Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για τη συγκεκριμένη διαδικασία;

Ιδανικοί υποψήφιοι είναι αυτοί που βρίσκονται κοντά στο φυσιολογικό σωματικό βάρος για να μπορούν να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα. Αν το άτομο έχει περιοχές με λίπος οι οποίες δεν ανταποκρίνονται σε δίαιτα και άσκηση, τότε το άτομο αυτό είναι υποψήφιο για την θεραπεία με τη  βοήθεια του  λέιζερ με λιπόλυση. Αυτή η διαδικασία είναι κατάλληλη για τους ασθενείς με λίπος στο λαιμό και περίσσεια δέρματος. Μέσω αυτής της τεχνικής επιτυγχάνεται εκτός της λιποαναρρόφησης και η σύσφιξη του δέρματος έτσι ώστε να μπορεί να θεραπευτεί η περιοχή του λαιμού από τα σημάδια της γήρανσης και της γαλοπούλας του λαιμού, χωρίς την ανάγκη χειρουργικής εφαρμογής. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη χρόνου για αποκατάσταση. Ο ασθενής παραμένει δεμένος στην περιοχή με μια γάζα για μια μόνο νύχτα και στη συνέχεια είναι σε πλήρη θέση να επιστρέψει πίσω στην εργασία την επόμενη κιόλας ημέρα. Υπάρχει ελάχιστο οίδημα το οποίο όμως εξαφανίζεται σε μια περίοδο 10 ημερών. Οι ασθενείς όμως μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους την επόμενη μέρα χωρίς προφανές οίδημα στο λαιμό του οποίου η περιοχή μπορεί να καλυφθεί με ένα κασκόλ ή φουλάρι.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της διαδικασίας είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία και ειδικοί θάλαμοι για αναισθησία. Η διαδικασία μειώνει ραγδαία τις παρενέργειες που προκαλεί η γενική αναισθησία και κατ’ επέκταση μειώνεται και το κόστος των χειρουργείων. Η διαδικασία αυτή μπορεί να πραγματοποιείται στο γραφείο με τοπική αναισθησία.

Πόσες θεραπείες απαιτούνται;

Για τους περισσότερους υποψήφιους, απαιτείται μόνο μία θεραπεία. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 30 – 45 λεπτά.

Η εφαρμογή του Smart Lipo στο λαιμό είναι μια εντυπωσιακή πρωτοποριακή τεχνολογία που μπορεί να βοηθήσει τους χειρουργούς να επιτύχουν μέσω αυτού εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ευχαριστίες στο Δρ. Νεόφυτο Χ. Δημητριάδη, στοματικό και γναθοπροσωπικό χειρουργό με εξειδίκευση στην αισθητική χειρουργική προσώπου, www.cyprusfacialsurgey.com, email: [email protected][email protected], Instagram: cyprusfacialsurgery, Facebook: Cyprus Facial Surgery, Neophytos Demetriades1

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη