Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Σκέψου το και θα γίνει: Τα οφέλη του οραματισμού, σύμφωνα με τον ψυχολόγο

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ, σου δίνει συμβουλές για το πώς να αποκτήσεις ότι επιθυμείς μέσα από τον οραματισμό.

Όπως είπε ο Walt Disney, “Εάν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το κάνεις“.

Ο οραματισμός ή η δημιουργία συναρπαστικών εικόνων με τον νου, ίσως να είναι το εργαλείο που έχετε εκμεταλλευτεί λιγότερο από όλα όσα έχετε στη διάθεσή σας, γιατί μπορεί να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε τους στόχους και τα όνειρά σας.

Ο οραματισμός ενεργοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις του υποσυνείδητου νου σας. Λειτουργεί ευεργετικά στο σώμα και το πνεύμα μας συμβάλλοντας στη μείωση του άγχους και βελτιώνοντας την ψυχική υγεία και την ποιότητα ζωής μας.

Διάβασε ακόμη – Πώς να αντιμετωπίσεις την κακολογία και το κοτσουμπολιό, σύμφωνα με τον ψυχολόγο

Τι είναι ο δημιουργικός οραματισμός;

Ο πιο εύκολος τρόπος για να την εφαρμόσετε στην πράξη είναι μέσα από τη διαδικασία που λέγεται δημιουργικός οραματισμός. Πρόκειται για μια τεχνική με την οποία χρησιμοποιείτε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε αυτό που επιθυμείτε στη ζωή σας. Ο υποσυνείδητος νους,  δεν μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα σε μία πραγματική και σε μία φανταστική εμπειρία. Επομένως μπορούμε να ξεγελάσουμε το μυαλό μας ώστε να αποκομίσουμε τα οφέλη που θα είχαμε από μια συγκεκριμένη αληθινή κατάσταση.

Όταν δημιουργείτε στο μυαλό σας τα όνειρα σας και παίζετε αυτό το έργο στην φαντασία σας, το υποσυνείδητό σας πιστεύει πως είναι αληθινό. Ο οραματισμός είναι το κλειδί για να κάνετε τα φανταστικά σενάρια πραγματικότητα, καθότι το υποσυνείδητο δεν γνωρίζει πως αυτό που οραματίζεστε είναι απλώς η φαντασία σας. Όταν δημιουργηθεί στο μυαλό σας μια καθαρή εικόνα, τότε θα ξεκινήσει να σας καθοδηγεί στο να ζήσετε αυτή την εικόνα στην πραγματικότητα και να επιτύχετε τους στόχους σας.

Πώς μπορεί ο οραματισμός να βοηθήσει στην καταπολέμηση του άγχους;

Στην εποχή που διανύουμε γεμάτη άγχος και αβεβαιότητα, ο οραματισμός είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να καταπολεμήσετε αρνητικές καταστάσεις.  Καθίστε άνετα σε μια πολυθρόνα σε ένα ήρεμο και ήσυχο περιβάλλον, και κλείνοντας τα μάτια σας προσπαθήστε να χαλαρώσετε ξεκινώντας με βαθιές και αργές εισπνοές. Φανταστείτε μια όμορφη εικόνα ή ένα θέμα ή γεγονός που σας κάνει να ηρεμείτε όπως ένα όμορφο τοπίο, μια ευχάριστη ανάμνηση ή κάτι που θα θέλατε να ζήσετε. Βάλτε όλη σας την συγκέντρωση και προσπαθήστε να γίνετε ένα με την εικόνα αυτή.

Στην αρχή μπορεί να σας φανεί δύσκολο, αλλά αν προσπαθήσετε θα τα καταφέρετε. Αυτή η άσκηση, σε συνδυασμό με τη σωστή αναπνοή, θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε την πίεσή σας στα κανονικά επίπεδα και να χαλαρώσετε.

Η μέθοδος του Βιοσυντονισμού μαζί με τον Οραματισμό, μπορούν άμεσα να σας βοηθήσουν να απελευθερωθείτε από το άγχος και τα αρνητικά και καταπιεσμένα συναισθήματα και να ονειρευτείτε την ζωή σας με τα πιο όμορφα και θετικά σενάρια τα οποία μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Διάβασε ακόμη