Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Σίλια Κριθαριώτη: Η έμπνευση πίσω από τη δημιουργία που θα φορέσει η Έλενα Τσαγκρινού απόψε στην Eurovision

Η σχεδιάστρια μόδας μιλάει αποκλειστικά στην Madame Figaro για την έμπνευση πίσω από την μοναδική δημιουργία που θα φορέσει η εκπροσώπηση της Κύπρου στην Eurovision απόψε στον Α’ Ημιτελικό.

Της Νικόλ Ζένιου 

Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας Σίλια Κριθαριώτη έχει επιμεληθεί την εμφάνιση της εκπροσώπησης της Κύπρου στο φετινό διαγωνισμό Eurovision Έλενας Τσαγκρινού, που θα διεξαχθεί μεταξύ 18 και 22 Μαΐου. 

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια Έλενα Τσαγκρινού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο με το τραγούδι “El Diablo”, έχει φορέσει ήδη αρκετές άκρως εντυπωσιακές δημιουργίες της Σίλιας Κριθαριώτη, αφού η σχεδιάστρια έχει αναλάβει το σύνολο της ενδυματολογικής εικόνας της συμμετοχής της Κύπρου, και επιμελείται όλες τις εμφανίσεις της με αποκλειστικές δημιουργίες υψηλής ραπτικής. 

Λίγες ώρες πριν από την εμφάνιση της Έλενας στην σκηνή του μεγάλου διαγωνισμού τραγουδιού, που θα παρακολουθήσουμε απόψε 18 Μαΐου, η διεθνώς καταξιωμένη σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη, μοιράζεται λεπτομέρειες σχετικά με τη δημιουργία που θα φορέσει η εκπροσώπηση της Κύπρου στην Eurovision.

Ποια είναι η έμπνευση πίσω από τη δημιουργία που θα φορέσει η Έλενα Τσαγκρινού στην Εurovision;

Για την εμφάνιση της Έλενας Τσάγκρινου στην Eurovision έμπνευση αποτέλεσε η ίδια, το ταλέντο και η εκρηκτική της σκηνική παρουσία.

Τι θα φορέσει η Έλενα Τσαγκρινού το βράδυ της Εurovision;

Ένα catsuit που αναδεικνύει τη φιγούρα της και τη βοηθάει στην κίνησή της στη σκηνή, το οποίο δημιουργήθηκε από χειροποίητα κρόσια και χιλιάδες κρύσταλλα Swarovski, με την οποία είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε.

Πόσο χρονικό διάστημα χρειάστηκε για τη δημιουργία του;

Η διαδικασία κράτησε περισσότερους από τέσσερις μήνες καθώς όλα τα κρύσταλλα είναι ραμμένα στο χέρι και ήθελα σε κάθε στάδιο δημιουργίας να αισθάνεται η Έλενα σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Καθώς η Κύπρος είναι το νησί της Αφροδίτης, ομώνυμη θεά του Μποντισέλι και η αέναη ομορφιά της καθώς αναδύεται από τη θάλασσα ήταν τα πρώτα σημεία αναφοράς: οι διαφάνειες πάνω στο σώμα, τα κρόσια που δημιουργούν το εφέ της πλούσιας κώμης. Τα roaring 20s και η Art Deco αποτέλεσαν επίσης έμπνευση για την ολόσωμη φόρμα που ισορροπεί εύστοχα ανάμεσα στο σέξι και το elegant.

Τι είναι αυτό που θέλατε να διασφαλίσετε μέσα από τη συγκεκριμένη δημιουργία;

Είναι η μεγάλη στιγμή της Έλενας και θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι το ρούχο θα την κάνει να αισθάνεται την πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού της. Μάλιστα, δημιουργήθηκαν δυο πανομοιότυπα ρούχα για την περίπτωση που κάτι συμβεί στο πρώτο.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E L E N A T S A G R I N O U (@elenatsagkrinou_official)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Celia Kritharioti (@celiakritharioti)

Φωτογραφίες: Celia Kritharioti

Διάβασε ακόμη