Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Σγουρά μαλλιά: 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να έχεις τις τέλειες μπούκλες

Πώς να διαχειριστείς τα μαλλιά σου για να αποτρέψεις το φριζάρισμα.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Εάν έχεις σγουρά μαλλιά ξέρεις πολύ καλά ποιες και πόσες θεραπείες είναι απαραίτητες για να μην φριζάρουν και να γίνουν άγρια. Είναι σίγουρα δύσκολα στη διαχείριση και αυτός ο τύπος μαλλιών στην πραγματικότητα απαιτεί συνεχή φροντίδα για να “καταπολεμήσει” εχθρούς όπως την υγρασία και την απώλεια όγκου ειδικά κατά τις αλλαγές της εποχής που μπορεί να επιβαρύνουν την εμφάνιση και την υγεία τους.

Διάβασε ακόμη – 4 απλά make-up tips που θα σε βοηθήσουν να “αφαιρέσεις” χρόνια από το πρόσωπο σου

Το “ατίθασο” είναι το πιο συνηθισμένο επίθετο για να τα περιγράψεις – η ιδιότροπη φύση τους οδηγεί πολλές γυναίκες στο ίσιωμα έτσι ώστε να τα διαχειριστούν καλύτερα, αλλά δεν είναι αυτή η λύση. Αυτό το είδος μαλλιών τείνει να είναι εύθραυστο, ξηρό και φριζαρισμένο και επομένως δεν καθορίζει τέλεια το σχήμα του. Γι ‘αυτό το λόγο πρέπει να εστιάσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα που θα τα “τιθασεύσουν”.  Υπάρχουν όμως και κάποια λάθη που μπορεί να κάνεις και επηρεάζεις την καλή υγεία των φυσικών σγουρών μαλλιών σου. Δες πιο κάτω ποια είναι αυτά:

#1. Πλένεις πολύ συχνά τα μαλλιά σου  

Αν έχεις σγουρά μαλλιά, το καθημερινό λούσιμο έχει ως αποτέλεσμα την άσκοπη αποδυνάμωση τους, αφήνοντάς τα στεγνά και άτονα. Αντίθετα, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δώσεις ένα booster στα μαλλιά με ένα κοντίσιονερ που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και να δουλέψεις τις μπούκλες με τα δάχτυλά σου για να τα επαναφέρεις στο αρχικό τους σχήμα.

#2. Χτενίζεις τα μαλλιά με λάθος τρόπο  

Τα σγουρά μαλλιά δεν πρέπει να χτενίζονται στεγνά, αλλά πάντα βρεγμένα για να αποφευχθεί το φριζάρισμα. Στη συνέχεια, μπορείς αρχικά να περάσεις τα δάχτυλά σου μέσα από τα μαλλιά σου και στη συνέχεια να τα χτενίσεις με μια χτένα με φαρδιά “δόντια”.

#3. Τρίβεις τα μαλλιά με δύναμη στην πετσέτα μετά το λούσιμο

Μετά το λούσιμο και την εφαρμογή του conditioner, πριν στεγνώσεις τα μαλλιά σου, πρέπει να απορροφήσεις το έξτρα νερό. Χρησιμοποίησε μια μαλακή πετσέτα ή μια παλιά υφασμάτινη φανέλα για να τα στεγνώσεις, σφίγγοντας τα απαλά χωρίς να τα τρίβεις.

#4. Χρησιμοποιείς προϊόντα με αλκοόλ

Συγκεκριμένα, τα σπρέι ή οι αφροί που περιέχουν περισσότερη ποσότητα μπορούν να φουσκώσουν τους θύλακες της τρίχας με κίνδυνο να σπάσει. Δοκίμασε καλύτερα προϊόντα σε κρεμώδη μορφή ή ορούς.

#5. Δεν χρησιμοποιείς  diffuser

To diffuser (ή η φυσούνα) επιτρέπει τέλειο στέγνωμα, χωρίς να ενοχλεί το πραγματικό σχήμα της μπούκλας σου. Ως αποτέλεσμα, οι μπούκλες αναδεικνύονται πιο όμορφα.

Φωτογραφία: instagram / @cachosdivoof

Διάβασε ακόμη