Σεξ στο νερό: Να το δοκιμάσω ή μήπως όχι;

Μια επιθυμία πολλών, που όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Η ανέμελη διάθεση των διακοπών μπορεί σε κάποιους να δημιουργήσει την επιθυμία να εκπληρώσουν τις σεξουαλικές φαντασιώσεις τους. Μια από αυτές ενδέχεται να είναι το σεξ στο νερό -είτε μιλάμε για την παραλία είτε για μια πισίνα ή ένα τζακούζι. “Το υγρό στοιχείο είναι πολύ ελκυστικό για όλους μας. Ας μην ξεχνάμε ότι στην αρχή της ζωής μας βρισκόμασταν μέσα στο νερό για εννέα μήνες”, σχολιάζει ο δρ. Jacques Waynberg, διευθυντής του Σεξολογικού Ινστιτούτου του Παρισιού. Όμως το σεξ στο νερό έχει και κάποιους κινδύνους που πρέπει να γνωρίζεις.

Ο κίνδυνος λοιμώξεων

Ακόμα κι αν μια ερημική παραλία το ηλιοβασίλεμα δημιουργεί ένα σκηνικό ειδυλλιακό για μια συνεύρεση μέσα στο νερό, η πραγματικότητα μπορεί να είναι δυσάρεστη ή και επώδυνη για τη γυναίκα. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος να ερεθιστεί ο κολπικός βλεννογόνος. “Είναι το ίδιο συναίσθημα όπως όταν βγαίνεις από την πισίνα και νιώθεις το δέρμα σου στεγνό και σφιχτό”, εξηγεί ο Δρ Jean-Marc Bohbot, ειδικός λοιμωξιολόγος, συγγραφέας του βιβλίου Microbiote vaginal : la révolution rose (Κολπικό μικροβίωμα: Η ροζ επανάσταση). “Ωστόσο, δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος με το να κάνεις μια φορά σεξ στο νερό κατά τη διάρκεια των διακοπών σου”, καταλήγει ο ειδικός.

Διάβασε ακόμη – Σώμα χωρίς ενοχές: Ήρθε η ώρα να αγαπήσεις το σώμα σου όπως είναι

Όταν όμως κάτι τέτοιο γίνεται επανειλημμένα, υπάρχει ο κίνδυνος λοιμώξεων. “Κάνοντας συχνά σεξ στο νερό υπάρχει ο κίνδυνος να αλλοιωθεί το pH του κολπικού βλεννογόνου και να εξασθενίσει η χλωρίδα”, προειδοποιεί. “Το αλάτι ή το χλώριο της πισίνας επηρεάζει το βλεννογόνο με αποτέλεσμα να προκληθεί λοίμωξη, όπως κολπίτιδα”.

Ακόμα και χωρίς χλώριο ή αλάτι, όμως, το νερό δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό για τα πιο ιδιαίτερα από τα σημεία του γυναικείου σώματος. Τα γυναικεία γεννητικά όργανα διαθέτουν ένα περίπλοκο και ευαίσθητο σύστημα αυτοκαθαρισμού, που παρέχεται από τo κολποβακτηρίδιο Doderlein. “Αυτό το βακτήριο είναι ευαίσθητο και ερεθίζεται εύκολα από το νερό γενικά. Εάν έρθει σε επαφή με μεγάλη ποσότητα νερού, το κολποβακτηρίδιο Dörderlein καταστρέφεται, επιτρέποντας στα μικρόβια να αναπτυχθούν”, λέει ο ειδικός.

Σε ό,τι αφορά το τζακούζι, είναι η χειρότερη επιλογή, γιατί το νερό εκεί θερμαίνεται. “Το ζεστό νερό είναι πολύ επιθετικό για τους βλεννογόνους”, προειδοποιεί ο ειδικός.

Αδυναμία προφύλαξης

Εκτός από τις ταλαιπωρίες και τις λοιμώξεις, μην ξεχνάς ότι το σεξ στο νερό καθιστά επίσης δύσκολη τη χρήση προφυλακτικού. Σε τέτοιες συνθήκες είναι πιο πιθανό να παραλείψουμε τη χρήση προφυλακτικού, ενώ ακόμα κι αν το χρησιμοποιήσουμε κινδυνεύει να αλλοιωθεί από τις χημικές ουσίες που περιέχονται στην πισίνα. “Εάν έπρεπε να δώσουμε έναν γενικό κανόνα, θα λέγαμε ότι το σεξ στο νερό “επιτρέπεται” μόνο σε ζευγάρια που είναι βέβαιο ότι δεν έχουν σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες ή λοιμώξεις, που χρησιμοποιούν άλλη μέθοδο αντισύλληψης και όχι προφυλακτικό και μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια των διακοπών“, καταλήγει ο Δρ Waynberg.

Τέλος, καλό είναι να έχεις υπόψη ότι το σεξ σε δημόσια παραλία μπορεί να θεωρηθεί προσβολή της δημοσίας αιδούς, κάτι επισύρει κυρώσεις σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη