Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Self-love: 5 συμβουλές από τον ψυχολόγο για να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ, σε βοηθά να μάθεις πώς να προσφέρεις αγάπη προς τον εαυτό σου.

Αγαπάς τον εαυτό σου; Η απάντηση στην ερώτηση αυτή έχει να κάνει με το πώς συμπεριφέρεσαι στη ζωή σου. Συνήθως, όταν η απάντηση είναι αρνητική αυτό μπορεί να συμβαίνει για έναν από τους εξής λόγους: παραμένεις στην λάθος σχέση, σε τοξικό επαγγελματικό περιβάλλον, μεταξύ φίλων που δεν σε αγαπούν αληθινά ή/και τροφοδοτείς καθημερινά το μυαλό σου με αρνητικές σκέψεις.

Διάβασε ακόμη – Πώς θα ξεπεράσεις τον φόβο της αλλαγής

Γιατί να πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας;

Ωστόσο είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείς μία όμορφη σχέση με τον εαυτό σου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ναρκισσισμός, ή ότι έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας. Αυτό που εννοούμε είναι ότι πρέπει να διασφαλίζουμε αγάπη, πίστη και σεβασμό προς το άτομό μας.

Ποια είναι τα οφέλη του να αγαπάμε τον εαυτό μας;

Όταν αγαπάς τον εαυτό σου θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τον κατάλληλο σύντροφο, να απελευθερώσεις το μέγιστο τον δυνατοτήτων σου επαγγελματικά και να δημιουργήσεις σχέσεις αγάπης με τους συνανθρώπους σου.

Πώς θα το πετύχουμε;

Το πρωταρχικό πρόβλημα που στις μέρες μας δεν αφήνει τους ανθρώπους να πετύχουν, είναι η έλλειψη αγάπης προς στον εαυτό τους. Για να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και μάλιστα έμπρακτα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τα εξής:

1.  Αναγνώρισε τα συναισθήματα που τρέφεις για τον εαυτό σου.  Η επίγνωση προηγείται της αλλαγής.

2. Αποδοχή  της έλλειψης αγάπης προς τον εαυτό σου. Δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή χωρίς την αποδοχή.

3. Συγχώρησέ τον εαυτό σου. Η συγχώρεση είναι το πολυτιμότερο εργαλείο για να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας.

4. Κράτα ένα ημερολόγιο επιτυχίας, όπου θα γράφεις τις μικρές σου καθημερινές νίκες.

5. Ξεκίνα να μιλάς με αγάπη προς τον εαυτό σου λες και είναι η καλύτερη/ος σου φίλη/ος.

Για όσους επιθυμούν να μάθουν πως να αγαπάς και να πιστεύεις στον εαυτό σου, για να μπορείς να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, στις 2 Νοεμβρίου 2021 ξεκινά η Ακαδημία του Repaint your Life.

Info: τηλ.: 22527100.

Διάβασε ακόμη