Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Seasons Oriental: Απολαύσαμε ένα γευστικό ταξίδι στα μονοπάτια της Άπω Ανατολής στην καρδιά της Λεμεσού

Ο ατμοσφαιρικός χώρος και το ευφάνταστο μενού που σε περιμένει εντός του κορυφαίου ξενοδοχείου Four Seasons. 

Της Νικόλ Ζένιου 

Ανάμεσα στα εστιατόρια με ασιατική κουζίνα που ξεχωρίζουν στο νησί μας διαχρονικά είναι και το πολυβραβευμένο εστιατόριο Seasons Oriental, που βρίσκεται εντός του κορυφαίου ξενοδοχείου Four Seasons και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Αυτό διαπιστώσαμε για ακόμη μία φορά, κατά την επίσκεψη μας την προηγούμενη Παρασκευή για δείπνο με μία υπέροχη παρέα, το οποίο απολαύσαμε στον ατμοσφαιρικό, εκπλετυσμένο του χώρο με κρυφούς φωτισμούς και τρεχούμενα νερά, που σε κάνει να αισθάνεσαι πώς βρίσκεσαι για λίγο κάπου εξωτικά. 

Συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη αισθητική αυτό το κορυφαίο και κοσμοπολίτικο κινέζικο εστιατόριο, φέρει ένα μενού που εμπνέεται από την παραδοσιακή κουζίνα της Άπω Ανατολής, με τους σεφ να δημιουργούν τη δική τους ξεχωριστή εκδοχή, με πρώτες ύλες όπως ο αστακός και το βοδινό, ενώ παράλληλα διαθέτει μια αξιόλογη λίστα κρασιών.

Η εκλεπτυσμένη, μίνιμαλ και κομψή χροιά στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου, καθώς και ο υπέροχος εξωτερικός χώρος με θέα την εντυπωσιακή λίμνη με ψάρια Koi, δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών.

Με ένα άκρως ευφάνταστο μενού – ωδή στην αυθεντική καντονέζικη κουζίνα, που υπογράφει ο διακεκριμένος σεφ Guan Ruijiong (τον οποίο είχαμε να τη τιμή να γνωρίσουμε από κοντά) και η ομάδα του δημιουργούν εντυπωσιακά πιάτα ισάξια της μεγαλοπρέπειας που αποπνέει η αυτοκρατορική Άπω Ανατολή, απογειώνοντας τις αισθήσεις και αφήνοντας ανεξίτηλες γευστικές μνήμες στους επισκέπτες. 

Η βραδιά μας ξεκίνησε με ένα υπέροχο λευκό κρασί, το Tethys Ξυνιστέρη το οποίο προέρχεται από έναν οικογενειακό αμπελώνα στο γραφικό χωριό Τριμίκλινη. Ακολούθησαν πιάτα πολύχρωμα και πληθωρικά που προκαλούν το βλέμμα και ευφραίνουν τον ουρανίσκο, με έμφαση στα αρώματα, στη γεύση, στην εμφάνιση, στη λεπτομέρεια, στην υφή, στο χρώμα και στη χρήση των πιο ποιοτικών υλικών. 

Ανάμεσα στα πιάτα που δοκιμάσαμε και ξεχώρισαν ήταν η crispy duck salad με κουκουνάρι, baby λαχανικά, Perle di balsamico και Hoi Sin sauce με δαμάσκηνο, το stir-fried minced κοτόπουλο με soya sauce και μανιτάρια, το black tiger prawn με crispy bean noodles, τα Hong Kong style Red Rice Rolls με γαρίδα και μανιτάρι σερβιρισμένα με unagi sauce, και τα  Steamed Prawn Dumplings με bamboo shoots και χαβιάρι. Επίσης ξεχώρισε black Onyx Angus beef με μανιτάρια και σάλτσα μπάρμπεκιου καντονέζικου στυλ όπως και το sweet and sour Iberico Pork με συνοδεία από stir-fried Udon Noodles.  

Αυτό το υπέροχο γευστικό ταξίδι ολοκληρώθηκε με κρασί Ακτή Ροζέ και ευφάνταστα επιδόρπια. Αναφερόμαστε στο άκρως εντυπωσιακό Red fruit namelaka and raspberry sorbet – αφράτη κρέμα κόκκινων φρούτων, τραγανή βάφλα και σορμέ από σμέουρα και το Coconut and Tapioca Panna Cotta, fresh mango, exotic fruit sorbet με κρέμα ταπιόκας και καρύδας, φρέσκο μάνγκο, σορμπέ εξωτικών φρούτων.

Από το Seasons Oriental ξεχωρίζουμε την ευφάνταστη κουζίνα του που μας πρόσφερε δημιουργικά και άκρως εντυπωσιακά πιάτα τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση, την εκλεκτή λίστα κρασιών καθώς και το εξαιρετικό σέρβις του εστιατορίου που συμπληρώνουν ιδανικά την πεντάστερη γαστρονομική εμπειρία.

Info: Seasons Oriental, Four Seasons, Λεμεσός. Ανοικτό καθημερινά, εκτός Τρίτης 19.00-22.30.

Διάβασε ακόμη