Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Σε ποιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να στείλεις sms για τις μετακινήσεις σου

Οι εξαιρέσεις που περιλαμβάνονται στο νέο διάταγμα.

Από τη Δευτέρα 26 Απριλίου τα πράγματα αλλάζουν και η κα’ εξαίρεση μετακίνηση θα επιτρέπεται μία φορά ανά ημέρα αντί δυο που ίσχυε μέχρι σήμερα, με την αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998. Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών δύνανται να χρησιμοποιούν το Έντυπο Β για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις τους.

Παράλληλα, η μετακίνηση χωρίς αποστολή sms θα επιτρέπεται για τους πιο κάτω λόγους:

• για διακίνηση ατόμων με αναπηρία και ατόμων που εμπίπτουν στο φάσμα του αυτισμού, μαζί με τον συνοδό τους.

• για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου ή για φυσική άσκηση, νοουμένου ότι θα περιορίζεται στην περιοχή που γειτνιάζει με την κατοικία (σε ακτίνα 500 μ. από την κατοικία τους) και εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων που συνοδεύονται από τους γονείς τους.

• για μεταφορά ανήλικων παιδιών από και προς τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης.

Διάβασε ακόμη – Μετακίνηση μεταξύ επαρχιών: Τι ισχύει;

• για εργαζόμενους, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται με φυσική παρουσία σε επιχειρήσεις/κλάδους που δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, και επιθυμούν στην διαδρομή από/προς τον εργασιακό τους χώρο να μεταβούν σε υποστατικά που παραμένουν σε λειτουργία για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης ή στα Πράσινα Σημεία που λειτουργούν σε Δήμους/Κοινότητες για την απόρριψη αντικειμένων.

• για εργαζόμενους, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται με φυσική παρουσία και οι οποίοι επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test στα σημεία δειγματοληψίας, κατά την μετάβαση ή αναχώρηση από τον εργασιακό τους χώρο ή κατά τη διάρκεια που βρίσκονται στην εργασία τους.

• για σκοπούς μετάβασης σε Κέντρο Εμβολιασμού για προγραμματισμένο ραντεβού κατά της COVID-19, νοουμένου ότι προσκομίζεται το επιβεβαιωτικό μήνυμα ή το σχετικό έντυπο ή η Κάρτα Εμβολιασμού για σκοπούς επιβεβαίωσης της μετακίνησης τη συγκεκριμένη ώρα.

• για σκοπούς μετάβασης σε Κέντρο Αιμοδοσίας.

Πηγή: sigmalive

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη