Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Σχέδιο διακοπών για εμβολιασμένους: Όλες οι λεπτομέρειες

Μέχρι αύριο θα ανακοινωθούν τα τουριστικά καταλύματα του σχεδίου που αφορά τους εμβολιασμένους.

Δικαιούχοι του σχεδίου είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση ή έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα.

Για όλα τα πιο πάνω, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν, σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, τα σχετικά αποδεικτικά κατά την άφιξη τους στο κατάλυμα της επιλογής τους. Από την υποχρέωση προσκόμισης εξαιρούνται τα άτομα κάτω των 16 ετών.

Στο Πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετάσχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα) και Τουριστικά Γραφεία που συνεργάζονται με νόμιμα τουριστικά καταλύματα, τα οποία μπορούν να προσφέρουν για την περίοδο από  15 Ιουλίου μέχρι και την 31 Αυγούστου 2021 μέγιστη τιμή 80 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, ανά ημέρα, με ελάχιστη παραμονή τα 3 βράδια.
Το Πρόγραμμα θα προβλέπει επίσης την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο.

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι «τρέχει» και το «Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού», για την περίοδο από 1η Ιουνίου 2021 μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2021, εξαιρουμένων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου.

Πηγή: sigmalive

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη