Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Scarlett Johansson: Ο λόγος που ξεκινά δικαστική διαμάχη με το ChatGPT

Τι την εξόργισε;

Το ChatGPΤ είναι ένα από τα εργαλεία της Τεχνητής Νουμοσύνης που έχει βρει εφαρμογή σε πολλές καθημερινές μας δραστηριότητες. Υπάρχει όμως κάποια που της έχει προκαλέσει τρομερό θυμό. Η Scarlett Johansson έχει ξεκινήσει διαμάχη με την OpenAI για ένα από τα πρόσφατα τεχνολογικά προϊόντα που δημιούργησε μέσω της εφαρμογής.

Οι δικηγόροι της χολιγουντιανής σταρ απαίτησαν από την εταιρία να εξηγήσει πώς δημιούργησε την προσωπική βοηθό Sky η φωνή της οποίας ακούγεται ίδια με τη δική της. Οι νομικοί εκπρόσωποι της Scarlett Johansson έστειλαν δύο επιστολές στην OpenAI ζητώντας λεπτομέρειες για τη διαδικασία που ακολούθησαν.

Διάβασε καόμη – Jason Momoa: Αυτή είναι η νέα κούκλα σύντροφος του

Αφορμή στάθηκε η ζωντανή παρουσίαση που έκαναν με τη φωνή πριν από λίγες ημέρες. Πολλοί σκέφτηκαν αμέσως ακούγοντάς την τη διάσημη ηθοποιό και τη φωνή της στην ταινία επιστημονικής φαντασίας του Spike Jonze που κυκλοφόρησε το 2013 με τίτλο Her. Η ταινία επικεντρώνεται σε έναν άντρα που ερωτεύεται μια γυναικεία φωνή από το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή του.

Διάβασε ακόμη – Harry Styles – Taylor Russell: Χώρισαν μετά από 1 χρόνο σχέσης

Ο CEO της OpenAI Sam Altman, που έχει δηλώσει ότι η ταινία του Spike Jonze είναι μία από τις αγαπημένες του, έδωσε τροφή γράφοντας στον λογαριασμό του στο X τη λέξη “Her” μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για τη νέα εκδοχή του ChatGPT. Αργότερα οι εκπρόσωποι της εταιρίας αρνήθηκαν οποιαδήποτε σύνδεση ανάμεσα στη Sky και την Scarlett Johansson.

Έπειτα, η εταιρία ξαφνικά απέσυρε τη φωνή. Αποδείχτηκε πως ο Altman είχε προσεγγίσει την ηθοποιό πριν από εννέα μήνες. Της ζήτησε άδεια για να χρησιμοποιήσει τη φωνή της θεωρώντας ότι θα “ήταν ανακουφιστικό για τους ανθρώπους που δεν είναι εξεικοιμένοι με την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης”. Η Scarlett Johansson “μετά από σκέψη και για προσωπικούς λόγους” αρνήθηκε την προσφορά. Δύο μέρες πριν λανσαριστεί το νέο ChatGPT ο Altman της ζήτησε να το ξανασκεφτεί. Ωστόσο, πριν καταφέρουν να μιλήσουν εκ νέου η εταιρία ανακοίνωσε δημόσια το νέο εργαλείο.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι της OpenAI ισχυρίστηκαν ότι δημιούργησαν την φωνή με τη βοήθεια μιας άλλης ηθοποιού την ταυτότητα της οποίας κρατούν μυστική για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητάς της. Ο Sam Alman ανακοίνωσε πως σε ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπο της Scarlett Johansson θα αναστείλει τη χρήση της φωνής.

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη