Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Save pass: Τι ισχύει για τις υπεραγορές

Δεν απαιτείται το safe pass για ψώνια στις υπεραγορές, αλλά στην περίπτωση που θα επισκεφθείς τον χώρο εστίασης της υπεραγοράς που λειτουργεί σε εξωτερικό χώρο για φαγητό ή καφέ.

Σε ότι αφορά στις υπεραγορές που λειτουργούν σε εμπορικά κέντρα, δεν απαιτείται το safe pass νοουμένου ότι οι καταναλωτές θα μεταβούν αποκλειστικά μόνο την υπεραγορά και μετά θα αποχωρήσουν χωρίς να διακινηθούν στα άλλα καταστήματα στον ευρύτερο χώρο των εμπορικών κέντρων. Σε περίπτωση που αποφασίσουν να το πράξουν προαπαιτείται το safe pass.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών αναφέρει ότι από την Δευτέρα 10.05.2021 καταργείται η υποχρέωση για εξυπηρέτηση μέχρι τις 9:00 το πρωί αποκλειστικά και μόνο ατόμων ΑΜΕΑ και ατόμων άνω των 65 ετών.   

Συμπληρώνει τέλος πως το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας των υπεραγορών, αλλά και των άλλων συναφών καταστημάτων τροφίμων, κατά την πανδημία, παραμένει το ίδιο χωρίς οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διευκρινίσεις συνδέσμου λιανικού εμπορίου για το safe pass

Σε διευκρινίσεις για το safe pass προβαίνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, ο σύνδεσμος ενημερώνει και διευκρινίζει ότι μετά από την έκδοση του διατάγματος, το safe pass απαιτείται σε όλες τις περιπτώσεις επίσκεψης εντός των εμπορικών κέντρων και σε όλες τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου άνω των 500 τ.μ., με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα τροφίμων, όπως υπεραγορές, φρουταρίες, κρεοπωλεία, φούρνοι.

Πηγή: sigmalive

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη