Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Σαρδέλα με κόκκινο κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά και μαύρες ελιές από το Roddy Δάμαλη

Ο σεφ Roddy Δαμάλης προτείνει μια υπέροχη συνταγή για σαρδέλες.

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά Για 4 άτομα

  • 1 κιλό σαρδέλες (καθαρισμένες και χωρίς λέπια)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. χυμό λεμονιού
  • 2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. μαύρες ελιές
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ξηρή ρίγανη
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 φρέσκο τσίλι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι, πιπέρι

ΒΑΖΟΥΜΕ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ τις σαρδέλες, μία τη φορά, με το μείγμα αλείφοντάς τις καλά και τις τοποθετούμε σε ταψί φούρνου βάζοντάς τις σε ένα στρώμα μόνο. Περιχύνουμε το υπόλοιπο του μείγματος και τις καλύπτουμε καλά.

ΨΗΝΟΥΜΕ στον φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά.

ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ, προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ελιές και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Cooking With Love/Madame Figaro

Διάβασε ακόμη