Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

“Σάλιωσε το… για καλό”

Ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί ανά το παγκόσμιο ως ο “Μήνας Λευχαιμίας”.

O στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού γύρω από τη λευχαιμία και άλλες αιμοτολογικές ασθένειες, καθώς και για τη δωρεά μυελού των οστών.

H λευχαιμία αποτελεί έναν από τους πιο συχνά εμφανιζόμενους τύπους καρκίνου.

Κάθε χρόνο περισσότερα από 250.000 παιδιά, γυναίκες και άνδρες διαγιγνώσκονται και 200.000 χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο του αίματος. Παρόλα αυτά, η μεταμόσχευση μυελού των οστών, μπορεί να σώσει ζωές. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι παγκοσμίως, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μόσχευμα μυελού των οστών.

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα στη προσπάθειά του να ευαισθητοποίησει τους νέους ώστε να επιτευχθεί ο εμπλουτισμός και η ανανέωση του αρχείου εθελοντών δοτών μυελού των οστών, έχει δημιουργήσει μια νέα καμπάνια, με φρέσκια και νεανική διάθεση, με το μήνυμα “Σάλιωσέ το”… για καλό!

Μέσα από την καμπάνια αυτή που θα προβληθεί σε όλα τα ΜΚΔ, καλεί όλους τους νέους με ένα έξυπνο και διαδραστικό  τρόπο να αποδεκτούν την πρόκληση (challenge) #salioseto, και να εγγραφούν ως εθελοντές δότες στο www.salioseto.cy

Αποδέξου και εσύ σήμερα την πρόκληση και “Σάλιωσέ το… για καλό” στηρίζοντας τη προσπάθεια όλων μας, για ένα κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα!

Διάβασε ακόμη