Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Ρίζες: Ένα Instagram account που μας ταξιδεύει στην αυθεντική Ελλάδα

Μία ψηφιακή καταγραφή για τις μοναδικές παραδόσεις της Ελλάδας που τόσο αγαπάμε, και “όλων όσων χάνονται μαζί με τη γενιά των παππούδων μας.”

Της Νικόλ Ζένιου

Οι “Ρίζες”, το @rizesmas στο instagram και facebook είναι ένας λογαριασμός που αποτυπώνει μέσα από φωτογραφίες όλες εκείνες τις ξεχωριστές στιγμές από την Ελλάδα που καταγράφονται ως αναμνήσεις στο μυαλό μας. Καθημερινά φροντίζει να γεμίζει το feed μας με γεράνια, παραδοσιακά μαγειρέματα, ασβεστωμένα περάσματα και στιγμές από πανηγύρια, που μας κάνουν να αναπολούμε στιγμές που έχουμε βιώσει ή να ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε στους προορισμούς που ανακαλύψαμε μέσω αυτού.

Δημιουργήθηκε από μια παρέα τριαντάρηδων, τον Αντρέα, που βρίσκεται πίσω από τις playlists στο kasetophono.com, την Σόφη που είναι εικαστικός, την Γεωργία που είναι κειμενογράφος και τη Χριστίνα που είναι δημοσιογράφος.

Μέσα από το #rizesmas, οι ακόλουθοι και οι διαχειριστές μοιράζονται μέρη και έθιμα, γιορτές και εικόνες που δεν γνωρίζουν όλοι ότι υπάρχουν. Στιγμές πραγματικά μοναδικές και ονειρικές, που μας υπενθυμίζουν τις ρίζες μας, γιατί οι ρίζες μας είναι τα ξωκλήσια με τα υπέροχα μπαλκόνια και τις θέες, μια μακαρονάδα με θαλασσινά σε μια ταβέρνα σε ένα μικρό νησί με 100 κατοίκους, τα παιδιά που βουτάνε στη θάλασσα κάθε φορά που φεύγει ένα πλοίο στη Σίκινο, η μυρωδιά από το ψωμί στον ξυλόφουρνο το πρωί σε ένα χωριό, ο βασιλικός που υπάρχει σε τραπέζια και γιορτές, σε μπαλκόνια και χαρές, σε εκκλησιές και λύπες.

Ο λογαριασμός συμπλήρωσε ένα χρόνο, με την ομάδα να έχει λάβει περίπου τριάντα χιλιάδες φωτογραφίες.

Πάρε έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι μέσα από τις μαγευτικές φωτογραφίες στο λογαριασμό τους στο instagram @rizesmas.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ρίζες (@rizesmas)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ρίζες (@rizesmas)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ρίζες (@rizesmas)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ρίζες (@rizesmas)

Κεντρική φωτογραφία: instagram/ @rozbeef_

Διάβασε ακόμη