Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Remedica Επιστήμονας/Ακαδημαϊκός: Ποια αναδείχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς 2021

Η λαμπερή βραδιά των Βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2021 που παρουσιάζει η Estée Lauder συνεχίζεται με την δεύτερη απονομή.

Η τρεις φορές χρυσή Παραολυμπιονίκης μας στην κολύμβηση και πρέσβειρα της εταιρείας Remedica Καρολίνα Πελενδρίτου και ο Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας απένειμαν το βραβείο στη φετινή βραβευμένη στην κατηγορία Remedica Επιστήμονας/Ακαδημαϊκός, Δρ Μαρία Κολιού.

Ποια είναι η Δρ Μαρία Κολιού

WHO IS WHO: Eίναι επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική και έκανε εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία στο Λονδίνο. Πήρε επίσης τους τίτλους Master στην Κλινική Μικροβιολογία και Master στη Δημόσια Υγεία (MPH). Η διδακτορική της διατριβή έχει θέμα την ανοσολογία λοιμώξεων στα νεογνά. Παράλληλα με το κλινικό της έργο διετέλεσε επί 9 χρόνια συντονίστρια της Μονάδας Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων στο Υπουργείο Υγείας και έχει ασχοληθεί με την πρόληψη και αντιμετώπιση επιδημιών, καθώς και με τα εθνικά εμβολιαστικά προγράμματα στα παιδιά. Έχει ιδρύσει το Ερευνητικό Εργαστήριο Λοιμώξεων και έχει συμμετάσχει σε 8 ερευνητικά προγράμματα με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από τοπικούς φορείς. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως τις παιδιατρικές λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο πνευμονίας, τους εμβολιασμούς, τις νόσους που προλαμβάνονται με εμβόλια και τις νόσους που μεταδίδονται με διαβιβαστές. Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία σε διάφορα πανεπιστήμια και 60 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019–ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021: Παράλληλα με το κλινικό και ακαδημαϊκό της έργο, είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, συμβάλλοντας με την επιστημονική της γνώση και εμπειρία στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Διάβασε ακόμη