Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024

Reebok x Maison Margiela: Επανακυκλοφορούν τα συλλεκτικά sneakers

Τα sneakers Classic Leather Tabi in Bianchetto είναι ξανά διαθέσιμα από σήμερα, 9 Απριλίου.

Ο οίκος Maison Margiela και η Reebok ανακοίνωσαν την επανακυκλοφορία του Classic Leather Tabi in bianchetto, του συλλεκτικού sneaker που είχε κυκλοφορήσει στις 30 Ιανουαρίου 2021.

Τα sneakers θα είναι διαθέσιμα από σήμερα, 9 Απριλίου στο maisonmargiela.com και Reebok.com.

Βασισμένο στην μοναδική καλλιτεχνική ματιά του creative director John Galliano, το sneaker εκφράζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γαλλικού οίκου μόδας, μέσα από τα πιο αναγνωρίσιμα σχέδια του sportswear brand.

Η συνεργασία ανάμεσα στα δυο brands ξεκίνησε στις αρχές του 2020 και έχει σαν αποτέλεσμα ένα νέο στυλ που αντιπροσωπεύει τη διαχρονική ματιά του οίκου Maison Margiela, συνδυασμένη με τη μοντέρνα προοπτική της Reebok. Ενώνοντας την καινοτομία με τη νοσταλγία, η μόδα συναντά τη λειτουργικότητα μέσα από ένα σύγχρονο σχεδιασμό με διαχρονική γοητεία.

Διάβασε ακόμη – Τα νέα Dior sneakers είναι τα it-shoes της άνοιξης

Το Classic Leather Tabi συνδυάζει δύο icons σε ένα. Ο οίκος Maison Margiela δημιούργησε το sneaker Tabi το 1988. Με τον πρωτότυπο σχεδιασμό split-toe και το χαρακτηριστικό αποτύπωμα που δημιουργεί, συμβολίζει τη φιλοσοφία της σχεδιαστικής αποδόμησης που χαρακτηρίζει τον οίκο μόδας, καθώς και τη θεματική της πραγματικότητας εναντίον της ψευδαίσθησης. Το Classic Leather, από την άλλη, είναι ένα παπούτσι σχεδιασμένο για τρέξιμο που από το 1983 παραμένει ένα από τα πιο αξιόλογα και αναγνωρίσιμα παπούτσια της Reebok.

Για τη συγκεκριμένη συνεργασία, το Classic Leather ανακατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου για να φιλοξενήσει το σχεδιασμό Tabi split-toe. Το στιλ έχει δημιουργηθεί από δέρμα nappa με σόλα EVA. Είναι φτιαγμένο με βαμμένη λευκή επίστρωση σε μαύρη δερμάτινη βάση, αντικατοπτρίζοντας την εμβληματική τεχνική “Bianchetto” του Maison Margiela.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: Instagram/@maisonmargiela

Διάβασε ακόμη