Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Re-Paint Your Life: Ο ψυχολόγος Γιάννης Μιχαήλ μιλά για το event που υπόσχεται να σου αλλάξει τη ζωή

Το πρώτο του βιβλίο και η μοναδική εκδήλωση έμπνευσης Re-Paint Your Life που επιστρέφει στις 12 Νοεμβρίου.

Της Νικόλ Ζένιου

Στις εποχές που διανύουμε, γεμάτες προκλήσεις και αβεβαιότητα, ένα μοναδικό event έρχεται για να σου προσφέρει τις απαντήσεις που χρειάζεσαι και που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή. Η εκδήλωση έμπνευσης Re-Paint Your Life του συμβουλευτικού ψυχολόγου, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης Γιάννη Μιχαήλ, επιστρέφει ξανά μετά από δύο χρόνια και επικεντρώνεται στο πώς να μεταμορφώσεις τον εαυτό σου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την τρίτη έκδοση με φιλοξενούμενη την παγκοσμίου φήμης ομιλήτρια, συγγραφέα και κλινική ψυχολόγο Dr. Shefali, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία.

Η ψυχολόγος, που εξειδικεύεται στον συνειδητό γονικό ρόλο και στην ενδυνάμωση των γυναικών, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, διαδίδοντας το μήνυμά της ώστε να μπορέσουμε να ζούμε και να ανατρέφουμε τα παιδιά μας με συνειδητότητα και επίγνωση. Στην εκδήλωση έμπνευσης θα μάθουμς πώς να καταφέρουμε να θεραπεύσουμε πρώτα τις δικές μας πληγές, πριν να μάθουμε να είμαστε ενσυνείδητοι γονείς.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της, θα παρουσιαστεί και το πρώτο βιβλίο του Γιάννη Μιχαήλ “Ξανά-Ζωγράφισε Τη Ζωή Σου”.

Το πρώτο βιβλίο του αφορά μια εξελικτική πορεία προς το φως και αποτελεί μία προσωπική μαρτυρία, για το πως παράδοση και σύγχρονη επιστήμη μπορούν να συναντηθούν και να συν λειτουργήσουν δημιουργικά, βοηθώντας τον ταλαιπωρημένο και ξεστρατισμένο από το κέντρο του ανθρώπου της εποχής μας να θεραπευθεί ως τρισυπόστατη ύπαρξη, πνευματικά, ψυχικά και σωματικά. Πρόκειται για ένα ψυχοθεραπευτικό ταξίδι προς τα μονοπάτια της χαράς, χωρίς χημικές εξαρτήσεις. Μία “αναίμακτη” νίκη κατά των μεγάλων σύγχρονων παθών και ασθενειών: φόβος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού και συναισθηματική υπερφαγία.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο Γιάννης Μιχαήλ μιλά αποκλειστικά στην Madame Figaro για το πρώτο του βιβλίο αλλά και για όλα όσα θα δούμε στην εκδήλωση έμπνευσης Re-Paint Your Life.

Γιάννη, μίλησε μας για το πρώτο σου βιβλίο “Ξανά-Ζωγράφισε Τη Ζωή Σου” που πρόκειται να παρουσιαστεί στην εκδήλωση έμπνευσης Re-Paint Your Life στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Πώς προέκυψε η δημιουργία του και τι περιλαμβάνει;

Ήταν ένα όνειρο ζωής η συγγραφή αυτού του βιβλίου. Μια ανάγκη να βοηθήσω ανθρώπους να ξανά-ζωγραφίσουν την ζωή τους με όμορφα χρώματα και “σχήματα”. Tο βιβλίο αυτό είναι μια προσωπική μαρτυρία, για το πώς παράδοση και σύγχρονη επιστήμη μπορούν να συναντηθούν και να συν-λειτουργήσουν δημιουργικά, βοηθώντας τον ταλαιπωρημένο και ξεστρατισμένο από το κέντρο του άνθρωπο της εποχής μας να θεραπευθεί ως τρισυπόστατη ύπαρξη, πνευματικά, ψυχικά και σωματικά. Ένα ψυχοθεραπευτικό ταξίδι προς τα μονοπάτια της χαράς, χωρίς χημικές εξαρτήσεις. Μια “αναίμακτη” νίκη κατά των μεγάλων σύγχρονων παθών και ασθενειών: φόβος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, συναισθηματική υπερφαγία.

Σε ποιους απευθύνεται το βιβλίο;

Απευθύνεται σε όσους ψάχνουν την δεύτερη ευκαιρία, σε άτομα που ψάχνουν τον τόπο και τον τρόπο της χαράς τους και σε όσους ψάχνουν μια φυσική, ανώδυνη και άμεση λύση στο φόβο, στην κατάθλιψη, στην συναισθηματική υπερφαγία και στις κρίσεις πανικού.

Από την πολυετή πείρα σου, πόσο εύκολο είναι τελικά, να “ξανα-ζωγραφίσουμε” τη ζωή μας; Και ποια είναι τα κυριότερα εμπόδια που μας εμποδίζουν στο να το πετύχουμε;

Το κυριότερο εμπόδιο είναι ότι δεν αναλάβουμε 100% την ευθύνη για το που βρίσκετε σήμερα  η ζωή μας, το σώμα μας, η σχέση μας, τα επαγγελματικά μας, τα οικονομικά μας και τα συναισθηματικά μας. Ζούμε στην εποχή του “Blaming Game”. Ρίχνουμε συνεχώς την ευθύνη στους άλλους χωρίς να αναγνωρίζουμε ότι αυτό απλά μας αποδυναμώνει.

Μίλησε μας και για την εκδήλωση έμπνευσης Re-Paint Your Life με καλεσμένη την  παγκοσμίου φήμης ομιλήτρια, συγγραφέα και κλινική ψυχολόγο Dr. Shefali. Πώς προέκυψε αρχικά αυτή η συνεργασία;

Γνωριστήκαμε στην Ιορδανία σε ένα από τα μεγαλύτερα event στον κόσμο σε θέματα “Προσωπικής Ανάπτυξης” που διοργανώνει η Mindvalley. Ήθελα διακαώς να φιλοξενήσω στην τρίτη εκδήλωση του Re-Paint Your Life ένα τεράστιο όνομα όπως η  Dr. Shefali. Ευτυχώς τα κατάφερα, αφού αυτή είναι μια ευκαιρία να βοηθήσω όσους περισσοτέρους γονείς, μελλοντικούς γονείς αλλά και άτομα που έχουν επαφή με παιδιά.

Η Dr. Shefali εξειδικεύεται στον συνειδητό γονικό ρόλο και στην ενδυνάμωση των γυναικών. Ποια είναι τα θέματα τα οποία θα συζητήσει;

Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι το πώς να δώσουμε φωνή στο εσωτερικό παιδί που κρύβετε μέσα μας. Από εκεί ξεκινούν τα πάντα. Είναι μια επαναστατική προσέγγιση ο δικός της όρος του “ενσυνείδητος γονέας” αλλά και η ενδυνάμωση της σύγχρονης γυναίκας. Φανατικός οπαδός του έργου της είναι η θρυλική Oprah Winfrey. Δεν πρέπει να απουσιάζει καμία open-minded  γυναίκα που αγαπά και θέλει το καλύτερο για τον εαυτό της και τα παιδιά της.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Σε γονείς, μελλοντικούς γονείς, εκπαιδευτικούς και πάνω από όλα σε όλες  τις open-minded  γυναίκες.

Τι θα πάρει κανείς φεύγοντας από αυτό; Mε ποιους τρόπους μπορεί να του αλλάξει τη ζωή;

Μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη συγκίνηση, σοφία και ευδαιμονία. Μια βαλίτσα με εργαλεία για να “ξανά-ζωγραφίσεις” την ζωή σου.

Από την αρχή της καριέρας σου μέχρι σήμερα έχεις βοηθήσει στο να αλλάξουν οι ζωές αρκετών ανθρώπων. Ποιο είναι το όραμα σου; Και τα επόμενα σου βήματα μετά από αυτό το event;

Το όραμα μου είναι να  θεραπεύω, να εμπνέω, να ενδυναμώνω και να μεταμορφώνω προς το καλύτερο τις ζωές των συνάνθρωπων μου. Μεγάλος μου στόχος είναι το βιβλίου μου με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας να αγγίξει ένα εκατομμύριο ζωές. Η Marie Diamond (Master Teacher “Τhe Secret) έγραψε  στο εξώφυλλο του βιβλίου μου: “Με αυτό το βιβλίο, ο Yiannis Michael σου δίνει ένα πινέλο για να ξανά-ζωγραφίσεις την ζωή σου με φόντο την ευδαιμονία”. Δεν πίστευα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα να έχω endorsement στο βιβλίο από μια θρυλική συγγραφέα με εκατομμύρια αντίτυπα. Στο μυαλό μου είναι πάντα το επόμενο βήμα. Τα επόμενο βήμα είναι η μετάφραση του βιβλίου στην αγγλική γλώσσα.  

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και την εκδήλωση έμπνευσης Re-Paint Your Life μπορείς να βρεις εδώ.

Διάβασε ακόμη