Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Πρώτο επιστημονικό συνέδριο Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής

Μάθε όλες τις λεπτομέρειες.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α) μαζί με τα Πανεπιστήμια “Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου”, “Πανεπιστήμιο Λευκωσίας”, “Πανεπιστήμιο Frederick” και το “Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus”. Αποτελεί το πρώτο επιστημονικό συνέδριο του συνδέσμου και αποσκοπεί στην ενημέρωση επαγγελματιών και φοιτητών Αθλητικής Επιστήμης στην Κύπρο για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο καθώς και για την ανάδειξη της σημασίας του επαγγέλματος του γυμναστή για την προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί δια ζώσης το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο και θα περιλαμβάνει 4 στρογγυλές τράπεζες και 1 κεντρική ομιλία από διεθνούς κύρους επιστήμονα.

Η θεματολογία των στρογγυλών τραπεζών περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες:
1. Άσκηση, Ύπνος και Υγεία,
2. Βιοχημεία -Φυσιολογία της Άσκησης/ Αθλητική Διατροφή,
3. Μεγιστοποίηση Αθλητικής Απόδοσης,
4. Αθλητική Παιδαγωγική/ Διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής.

Η κεντρική ομιλία του συνεδρίου θα γίνει από τον Καθηγητή Βιοχημείας της Άσκησης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Δρ. Αθανάσιο Τζιαμούρτα με τίτλο “Σύγχρονα δεδομένα σχετικά με τον ρόλο της άσκησης στην πρόληψη και διαχείριση της παχυσαρκίας”.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Κέντρου Exercise is Medicine Cyprus ενώ στη στρογγυλή τράπεζα που σχετίζεται με την άσκηση και την υγεία θα υπάρχει εκπροσώπηση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου μέσω ομιλίας από τον πρόεδρο του Δρ. Πέτρο Αγαθαγγέλου σχετικά με τη σχέση του ύπνου και της υγείας της καρδιάς και του εγκεφάλου. Η Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου κατέβαλε ιδιαίτερη προσπάθεια τα θέματα των στρογγυλών τραπεζών να αντανακλούν τις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες του επαγγέλματος του Γυμναστή αλλά και τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην Αθλητική Επιστήμη. Επιπλέον, Κύπριοι ακαδημαϊκοί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μέρος της ερευνητικής τους δραστηριότητας και να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους.

Το συνέδριο σηματοδοτεί τη νέα τάξη πραγμάτων στο χώρο της Αθλητικής Επιστήμης στη Κύπρο στην οποία ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α. και τα Κυπριακά Πανεπιστήμια αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α. σε συνεργασία με Κύπριους ακαδημαϊκούς στο χώρο της Αθλητικής Επιστήμης έχει ως στόχο να αναδείξει και να εδραιώσει την επιστημονικότητα και σημαντικότητα του επαγγέλματος του Γυμναστή. Μέσω του συνεδρίου θα γίνει προσπάθεια να αναδειχθεί η επιστήμη πίσω από το επάγγελμα του Γυμναστή καθώς και η αναγκαιότητα του επαγγέλματος για την προαγωγή της ψυχοσωματικής υγείας και ευεξίας μέσω της άσκησης και της φυσικής δραστηριότητας.

Διάβασε ακόμη