Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Προετοίμασε το δρόμο της αληθινής αγάπης

Ο νο1 bestselling συγγραφέας, Νικόλας Ουρανός εξηγεί πώς μπορεί η αληθινή αγάπη να βρει τον πραγματικό της δρόμο και προορισμό χωρίς να μεθοδευτεί.

Πολλές φορές μπερδεύουμε και παρεξηγούμε το πόσο συγκεντρωμένοι και “αφημένοι” χρειάζεται να είμαστε στο μονοπάτι της αγάπης με το να παραιτούμαστε ή να είμαστε λιγότερο ενεργοί σε όλες τις άλλες μας δραστηριότητες. 

Το να δεσμευτώ για να κατακτήσω την αληθινή αγάπη δε σημαίνει ότι πρέπει να θυσιαστώ. Η αγάπη με την έννοια της θυσίας είναι ένα κατάλοιπο που οφείλουμε εν πολλοίς στον Χριστιανισμό. Ο Χριστός, όμως, καθώς ανέβαινε τον Γολγοθά του Μαρτυρίου είχε πλήρη συνειδητότητα της αληθινής αγάπης. Αυτής που προέρχεται από το βαθύτερο καλό που έχουμε μέσα μας και πολλαπλασιάζεται όταν εμείς υπηρετούμε τον ανώτερο εαυτό μας. Πώς μπορούμε, όμως, να το μεταφέρουμε όλο αυτό στις ανθρώπινες σχέσεις; Πώς μπορεί η αληθινή αγάπη να βρει τον πραγματικό της δρόμο και προορισμό χωρίς να μεθοδευτεί;

Διάβασε ακόμη – Το τηλεκοντρόλ της ζωής σου είναι στα δικά σου χέρια

Αυτό που απαιτείται είναι απλώς να έχω συνείδηση των επιλογών και του κατά πόσο αυτές με φέρνουν πιο κοντά ή με απομακρύνουν από εκείνη. Αυτό, όμως, χρειάζεται να γίνεται με συνοδό ένα ευχάριστο συναίσθημα, χωρίς καταπίεση, άγχος, αγωνία και δυσφορία. Δίχως την κατάκτηση αυτής της εξωτερικής σιγουριάς που προκύπτει από την εσωτερική μου ισορροπία, είναι πολύ δύσκολο να μείνω σταθερή.

Η πλησιέστερη εικόνα που μπορεί να το περιγράψει και να μας κάνει να το κατανοήσουμε, μεταφέροντάς μας και στο αντίστοιχο συναίσθημα, είναι αυτή που δείχνει το σώμα μας να επιπλέει στη θάλασσα, με εμάς ξαπλωμένους και χαλαρούς μέσα στο νερό. Χωρίς πραγματικά να κάνουμε καμία υπερπροσπάθεια, το νερό είναι αυτό που μας συγκρατεί και σηκώνει όλο το βάρος μας, παρέχοντάς μας την ελευθερία, τη σιγουριά και την ασφάλεια να αφεθούμε και να εμπιστευτούμε τη στιγμή.

Διάβασε ακόμη – Μόνο αν σε πιστέψεις, θα το καταφέρεις

Όσο άριστη προετοιμασία και αν έχουμε κάνει, όσο και αν έχουμε εμπεδώσει τις αλλαγές μας και βιώνουμε την καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας που είχαμε ποτέ, πολύ εύκολα η ανυπομονησία μας μπορεί να μας πάει χιλιόμετρα πίσω ή να μας εκτροχιάσει, κάνοντάς μας να χάσουμε την ηρεμία μας, τη σιγουριά και την πίστη μας στο καλύτερο που μας αξίζει.

Ο δρόμος προς την αληθινή αγάπη είναι μια ιερή διαδρομή. Με τα στενά μονοπάτια της, τα σκαλοπάτια της και τις ανηφοριές της. Μέσα σε αυτή τη διαδρομή αναπόφευκτο είναι να υπάρξουν και οι μέρες που θα αισθανθείς κουρασμένη, λαχανιασμένη, στα πρόθυρα της απογοήτευσης. Γι’ αυτό, εκείνο που σε ενθαρρύνω να κάνεις αυτές τις δυσκολίες ευκαιρία και να εστιάσεις όλες σου τις δυνάμεις στο πώς θα πολλαπλασιάσεις και θα διευρύνεις το “μεγαλείο” σου.

Αν είσαι πλήρως συγκεντρωμένη στο πώς θα γίνεις η καλύτερη από ποτέ, σου εγγυώμαι πως ο εκλεκτός που θα έρθει στη ζωή σου ως σύντροφός σου θα υπερβαίνει όλες τις προσδοκίες σου.

Πάρε την ευκαιρία για μια δωρεάν life coaching συνεδρία με τον Νικόλα, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση πόσο αποτελεσματικό είναι το life coaching!

Ευχαριστίες στον Νικόλας Ουρανός, PCC, Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation, Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη