Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Πριγκίπισσα Diana: Στον γάμο της με τον Κάρολο είχε εφεδρικό νυφικό

Δεν το γνώριζε ούτε η ίδια.

Το θρυλικό νυφικό, με τη δαντέλα και τις 10.000 πέρλες, με το οποίο η πριγκίπισσα Diana παντρεύτηκε τον τότε πρίγκιπα Κάρολο έχει περάσει στην ιστορία. Δεν θα είχε όμως την ίδια επιρροή αν δεν είχαν προνοήσει και για το εφεδρικό του, χωρίς καν να το γνωρίζει η νύφη.

Διάβασε ακόμη – Πριγκίπισσα Diana: 5 iconic εμφανίσεις της που επηρέασαν την ιστορία της μόδας

Ο David Emanuel και η τότε σύζυγός του, Elizabeth είχαν αναλάβει να φτιάξουν το νυφικό της Diana και να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να μην αποκαλυφθεί το σχέδιό του. Το τελευταίο, δεν ήταν πολύ εύκολη υπόθεση δεδομένου ότι τα media περιτριγύριζαν την πριγκίπισσα και τον μέλλοντα σύζυγό της μέρες πριν από τον γάμο τους. Έτσι, οι σχεδιαστές πήραν δραστικά μέτρα και δημιούργησαν και ένα δεύτερο νυφικό για να έχουν “ήσυχο το κεφάλι” τους”.

“Θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι το φόρεμα θα ήταν μία έκπληξη” είχε πει ο David στο People το 2018. “Δεν το δοκιμάσαμε στην Diana. Δεν το συζητήσαμε καν ποτέ. Θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι είχαμε κάτι, ήταν ο τρόπος μας για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι, πραγματικά”.

Το δεύτερο νυφικό  της Diana δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

Tο δεύτερο νυφικό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και ήταν ήταν λιγότερο πολυτελές σε σχέση με αυτό που φόρεσε τελικά η Diana. Ωστόσο αν σκεφτούμε ότι το νυφικό ήταν ενισχυμένο με 7,5 μέτρα ουρά και δαντέλα που ανήκε στην βασίλισσα Mary, δύσκολα θα μπορούσε κάτι να κερδίσει στη σύγκριση.

Διάβασε ακόμη – Πριγκίπισσα Diana: Μπορείς να επισκεφθείς το σπίτι που πέρασε τα παιδικά της χρόνια

Το 2023 η Elizabeth αποκάλυψε σχέδια του εφεδρικού φορέματος για πρώτη φορά λέγοντας πως “δημιουργήθηκε με ιβουάρ μεταξένιο ταφτά με ανάγλυφες λεπτομέρειες κεντημένες στα μανίκια και στον ποδόγυρο”.

Όταν έφτασε η ημέρα του γάμου

Όταν έφτασε η ημέρα του γάμου, το σχέδιο του νυφικού της Diana είχε παραμείνει μυστήριο αλλά οι Emanuels είχαν το ίδιο άγχος. “Ήταν τρομερά συγκροτημένη και δεν πανικοβλήθηκε” είχε πει στο People η Elizabeth Emanuel. “Εγώ ανησυχούσα πραγματικά για όλα τα πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε λάθος. Είχαμε πάρει άλατα με μυρωδιές, ταμπλέτες γλυκόζης -αν λιποθυμούσε; Αν έχανε τις αισθήσεις της; Έριχνε κάτι στο κάτω μέρος του νυφικού; Είχα αυτού του είδους τον τρόμο ότι η ουρά θα διαλυθεί. Της ράψαμε πράγματα, της καρφιτσώσαμε πράγματα”.

Πηγή: harpersbazaar.gr

Φωτογραφίες: Instagram/ @princesdianaa

Διάβασε ακόμη