Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Πρίγκιπας Χάρι: Πως του συμπεριφέρθηκε η βασιλική οικογένεια στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Τι συνέβη πριν και μετά την κηδεία του πρίγκιπά Φίλιππου;

Της Γεωργίας Γεωργίου

Το Σάββατο, 17 Απριλίου τελέστηκε η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή, 9 Απριλίου σε ηλικία 99 χρονών.

Μετά την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Meghan Markle ήταν η πρώτη φορά που ο δούκας του Σάσσεξ θα συναντούσε τη βασιλική οικογένεια.

Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Λονδίνο τα ξημερώματα της Κυριακής, 11 Απριλίου χωρίς τη σύζυγό του καθώς ο γιατρός δεν της επέτρεψε να ταξιδέψει λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης.

Διάβασε ακόμη – H εμφάνιση της Kate Middleton στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης στράφηκε στην αντιμετώπιση της βασιλικής οικογένειας προς το πρόσωπο του πρίγκιπα Χάρι καθώς η επίμαχη συνέντευξη που παραχώρησαν στην Oprah Winfrey είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Παλάτι Buckingham.

Ωστόσο, οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι στην κηδεία του αγαπημένου τους παππού φάνηκαν να συνομιλούν και να περπατάνε ο ένας κοντά στον άλλο καθώς συνοδεύαν τον πρίγκιπα Φίλιππο στην τελευταία του κατοικία. Από την άλλη, σε φωτογραφίες και βίντεο είδαμε και την Kate Middleton να έρχεται κοντά με τον δούκα του Σάσσεξ.

Σύμφωνα με πηγές, ύστερα από την κηδεία τα δύο αδέρφια είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για πολλές ώρες, μαζί και με τον πατέρα τους, πρίγκιπα Κάρολο. 

“Όσον αφορά τους άλλους, υπάρχει μια βαθιά αίσθηση προστασίας έναντι της βασίλισσας και δυσαρέσκειας προς τον Χάρι. Υπάρχει λίγη συμπάθεια γι’ αυτόν μετά από όσα είπε η Meghan στην Oprah”, είπε πηγή του Παλατιού.

Η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και η σύζυγός του Σόφι δεν κατάφεραν να μιλήσουν με τον Χάρι πριν ή κατά τη διάρκεια της τελετής.

“Εξακολουθούν να είναι πολύ αναστατωμένοι”, πρόσθεσε η πηγή. “Είναι ένα ενωμένο μέτωπο για τη βασίλισσα. Όλοι πιστεύουν ότι έχει συμπεριφερθεί τρομερά”.

Ωστόσο, ο Χάρι μίλησε με την ξαδέλφη του πριγκίπισσα Γιουτζένι που παραμένει σταθερή φίλη. Σύμφωνα με μια αναφορά, ο Ουίλιαμ ζήτησε από τον Piter Philips να σταθεί ανάμεσα σε αυτόν και τον Χάρι κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη