Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Pride Month: 3 νέα βιβλία για τη διαφορετικότητα που πρέπει να διαβάσεις

Τα νέα LGBTQ+ βιβλία της χρονιάς περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Της Ελένης Κόκκινου

Σίγουρα δεν περιμένεις τον Ιούνιο, που είναι ο “pride month” για να διαβάσεις βιβλία για την LGBTQ+ κοινότητα, αλλά είναι μια καλή περίοδος να το κάνεις. Υπάρχουν πολλά βιβλία εκεί έξω που αξίζει να διαβάσεις αυτό τον μήνα αλλά και γενικότερα. Εδώ όμως θα βρεις μερικές προτάσεις για new releases που φαίνονται πολλά υποσχόμενες, για να σε βοηθήσουν να δεις το ουράνιο τόξο και να κατανοήσεις καλύτερα την κοινότητα.

Last Call του Elon Green

Μια αληθινή ιστορία αγάπης, πόθου και δολοφονίας στην queer Νέα Υόρκη. Το Last Call είναι ένα true crime βιβλίο για έναν κατά συρροή δολοφόνο και τις ξεχασμένες ζωές των ανθρώπων που σκότωσε: γκέι ανδρών στη Νέα Υόρκη κατά την περίοδο που η επιδημία του AIDS βρισκόταν στο αποκορύφωμα της. Είναι πολύ περισσότερα από μια απλή ιστορία αναζήτησης ενός κατά συρροή δολοφόνου.

The Recent East του Thomas Grattan

Μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου, η Beate Haas επιστρέφει με τα δύο παιδιά της στην πατρίδα της, την Ανατολική Γερμανία για πρώτη φορά από τότε που η οικογένεια της δραπέτευσε όταν ήταν ακόμη παιδί. Ο γκέι γιός της, Michael, σύντομα έρχεται σε επαφή με ένα πλήθος “wannabe” αναρχικών, ενώ η κόρη της, Adela, συναρπάζεται από το ολοκαύτωμα.

Διάβασε ακόμη – Covid-Safe: 3 ελληνικές παραλίες και 1 κυπριακή ανάμεσα στις πιο ασφαλείς της Ευρώπης

The Natural Mother of the Child του Krys Malcolm Belc

Τα απομνημονεύματα ενός non-binary γονιού. Σε αυτό το βιβλίο ο Krys Malcolm Belc, καταγράφει την εμπειρία του στη σύλληψη, τη γέννα και τον θηλασμό ενός παιδιού, που τον βοήθησε να κατανοήσει το φύλο του. Ένας λευκός, non-binary, transmasculine άνθρωπος, καταγράφεται ως “η φυσική μητέρα” του παιδιού στα νομικά του έγγραφα, αλλά η “μητρότητα” δεν περιγράφει την δική του εμπειρία. Μέσα από αυτό το βιβλίο, ο Belc, προσπαθεί να γεφυρώσει αυτό το κενό, προσφέροντας μια εναλλακτική ερμηνεία του τι σημαίνει να δημιουργείς μια οικογένεια.

Κεντρική φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη