Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Πρεμιέρα για τη παράσταση “Θάβοντας τον αδερφό μου στο πεζοδρόμιο” του Τζακ Θορν

H πρώτη παράσταση τo Σάββατο 5 Φεβρουαρίου.

Σηκώνει αυλαία αυτή την Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2022, η πολυαναμενόμενη δεύτερη παραγωγή των Δράσεων 2021-2022: “Νέ@ σε έρημο νησί” “Θάβοντας τον αδερφό μου στο πεζοδρόμιο” του Τζακ Θορν στο Θέατρο Αποθήκες, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραούλη και μετάφραση-δραματουργία Ελένης Μολέσκη. Ένα δυνατό, απόλυτα σύγχρονο έργο, μια ηλεκτρισμένη παράσταση-εμπειρία που θα ενθουσιάσει το απαιτητικό και ανήσυχο εφηβικό κοινό.

Πρόκειται για την ιστορία ενός αγοριού στην πρώιμη εφηβεία του, του Τομ, που πενθεί το χαμό του Λουκ, του μεγάλου του αδερφού, με έναν τρόπο διαφορετικό απ’ ό,τι συνηθίζεται: αποφασίζει να κατασκηνώσει σε μια κακόφημη γειτονιά και επιμένει να τον θάψει στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του. Η πόλη παίρνει σουρεαλιστικές διαστάσεις στο μυαλό του Τομ, ενώ ο ίδιος κάνει, σχεδόν ακίνητος, ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Τι θα ανακαλύψει για τον εαυτό του, τους άλλους και τη ζωή όσο βρίσκεται εκεί;

Γραμμένο το 2008 στο πλαίσιο του φεστιβάλ National Theatre Connections η παράσταση μιλά για δύσκολα θέματα με τα πιο ζωντανά χρώματα. Ο συγγραφέας ιχνηλατεί μέσα από τη γραφή του τα δύσβατα μονοπάτια της ζωής ενός νέου και ρίχνει φως σε θέματα όπως η σεξουαλικότητα, η αποδοχή του διαφορετικού, η συγχώρεση, η αυτοχειρία και ο ρόλος της οικογένειας.

Συντελεστές: Μετάφραση-Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη, Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης, Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου, Μουσική: Αντώνης Χατζηαντώνης, Κίνηση-Χορογραφία: Παναγιώτης Τοφή, Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς, Βοηθός σκηνοθέτις: Ειρήνη Ανδρέου. Παίζουν: Στέλιος Καλλιστράτης, Γιάννης Μουστάκας, Άντονι Παπαμιχαήλ, Αντρέας Πατσιάς, Αλέξανδρος Παυλίδης, Μαρία Χατζηχριστοδούλου.

Παραστάσεις: Λευκωσία: Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00

Παραστάσεις με υπέρτιτλους: Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου (ελληνικά) /Παρασκευή 18 Μαρτίου (αγγλικά και τουρκικά)

Info: τηλ.: 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00), www.thoc.org.cy

Η παράσταση συνοδεύεται από εκπαιδευτικό υλικό και έκθεση. Συστήνεται για άτομα άνω των 14 ετών.

Φωτογραφίες: Γιώργος Χαραλάμπους

Διάβασε ακόμη