Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Πότε πρέπει να πλένεις τα δόντια σου; Πριν ή μετά το πρωινό;

Μια οδοντίατρος στο TikTok, απαντά την απορία που έχουμε πολλοί.

Εσύ πότε πλένεις τα δόντια σου; Υπάρχουν αυτοί που τα πλένουν πριν φάνε το πρωινό τους, αυτοί που τα πλένουν μετά και αυτοί που τα πλένουν και πριν και μετά για παν ενδεχόμενο. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε ποιο είναι ακριβώς το σωστό αλλά έχουμε επιλέξει μία από τις τρεις επιλογές ανάλογα με το τι μας κάνει να νιώθουμε περισσότερη φρεσκάδα.

Μία οδοντίατρος θέλησε να δώσει τέλος στην μεγάλη απορία για το πρωινό βούρτσισμα των δοντιών δίνοντας την επιστημονική της άποψη σε ένα βίντεο που έγινε viral. Η Anna Peterson από την Αγγλία ανέβασε στον λογαριασμό του ιατρείου της στο TikTok ένα βίντεο όπου έλεγε γιατί δεν πρέπει να βουρτσίζει κάποιος τα δόντια του μετά το πρωινό.

Διάβασε ακόμη – Σημάδια που δείχνουν πως ίσως πρέπει να κόψεις τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή σου

“Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό. Όταν τρως πρωινό το στόμα σου γίνεται όξινο, οπότε όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου μετά το πρωινό ουσιαστικά βουρτσίζεις το οξύ προς το δόντι, κάτι που εξασθενεί τον σμάλτο. Όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου πριν το πρωινό, προστατεύεις τα δόντια σου από όσα πρόκειται να φας”.

Η συμβουλή της οδοντιάτρου συμβαδίζει με μια αναφορά γνωστής εταιρείας οδοντόκρεμας που σημειώνει ότι το βούρτσισμα των δοντιών μετά το φαγητό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον σμάλτο των δοντιών. Μπορεί αυτό να είναι σοκαριστικό για όποιον μέχρι τώρα πίστευε ότι το βούρτσισμα μετά το φαγητό απομακρύνει τις κακές ουσίες από το φαγητό που μόλις καταναλώσαμε, όμως κάποιοι υποστηρίζουν ότι εάν αφήσουμε μισή με μία ώρα μετά το φαγητό τότε δεν δημιουργείται πρόβημα, αφού το σάλιο εξουδετερώνει το οξύ στο στόμα.

Για τη σωστή υγιεινή των δοντιών, πάντως, η συμβουλή του οδοντιάτρου σου πάνω στο θέμα είναι πολύτιμη ενώ καλό είναι να φροντίζεις να πλένεις τα δόντια σου δύο φορές την ημέρα για δύο λεπτά κάθε φορά με κατάλληλη οδοντόκρεμα για τις ανάγκες των δοντιών σου.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη