Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Πότε και γιατί πρέπει να κάνεις απολέπιση στο σώμα σου  

Η αισθητικός και δημιουργός του Beauty Touch by Elena Milidoni δίνει χρήσιμες συμβουλές για βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. 

Ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία είναι τα δύο βασικά βήματα που πρέπει να κάνεις καθημερινά για να έχεις ένα νεανικό, λείο και απαλό δέρμα.

Αν θέλεις, όμως, να πας την περιποίηση της επιδερμίδας του σώματός σου ένα βήμα παραπέρα, θα πρέπει να προσθέσεις οπωσδήποτε στη ρουτίνα ομορφιάς σου και την απολέπιση.

Μια καλή απολέπιση θα σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς τα νεκρά κύτταρα και να επιτρέψεις στο δέρμα σου να αναπνεύσει ξανά. Θα επαναφέρει τη χαμένη του λάμψη, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου.

Η απολέπιση είναι η βάση για οποιαδήποτε περιποίηση σώματος θέλεις να κάνεις. Χωρίς αυτή, κάθε άλλη μορφή περιποίησης στο σώμα σου μπορεί να μην αποδίδει τόσο όσο θα ήθελες.

Η απολέπιση με λίγα λόγια δημιουργεί το σωστό υπόβαθρο ώστε η επιδερμίδα σου να δεχτεί τις ευεργετικές ιδιότητες των υπολοίπων ενυδατικών, θρεπτικών και θεραπευτικών προϊόντων που χρησιμοποιείς.

Η απολέπιση (peeling ή exfoliation ή body scrub) είναι η διαδικασία απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος. Το σώμα μας, έχει την ικανότητα να κάνει από μόνο του απολέπιση, την οποία και δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε.

Τα κύτταρα της κεράτινης στιβάδας της επιδερμίδας (της πιο επιφανειακής) αποσπώνται και αντικαθίστανται μέσω αυτοανανέωσης από νέα κύτταρα. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 28 ημέρες.

Διάβασε ακόμη – Θεραπεία με Dermapen

Όσο μεγαλώνουμε η φυσική διαδικασία της επιδερμίδας να αναγεννά τα κύτταρά της επιβραδύνεται. Όλο και λιγότερα νεκρά κύτταρα καταφέρνουν να αποβληθούν και όλο και λιγότερα νέα κύτταρα γεννιούνται.

Όταν λοιπόν τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται, το δέρμα μοιάζει άτονο, θαμπό και τραχύ. Παράλληλα τα νεκρά κύτταρα, εμποδίζουν το δέρμα να αναπνεύσει σωστά και μπορεί να οδηγήσουν σε φραγμένους πόρους και σε λιπαρότητα.

Προκειμένου να προτρέψουμε το σώμα μας να αποβάλλει την περίσσεια νεκρών κυττάρων και να επιταχύνει τη δημιουργία νέων και πιο υγιών, πρέπει να του δώσουμε μια έξτρα ώθηση. Η ώθηση αυτή είναι η συστηματική χρήση ενός καλού body scrub.

Καθαρίζοντας την επιφάνεια από νεκρά κύτταρα αφήνουμε τους πόρους ελεύθερους να «αναπνεύσουν» και να απορροφήσουν οποιοδήποτε προϊόν ακολουθεί την απολέπιση.

Συνήθως μετά η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας ή ενός γαλακτώματος ή ενός ελαίου, είναι ό, τι καλύτερο μπορείς να κάνεις ώστε να επαναφέρεις τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα σου.

Διάβασε ακόμη – Πώς να αποκτήσεις πιο πυκνά φρύδια με φυσικά συστατικά

Επιπλέον, θα βοηθήσεις το δέρμα σου να απορροφήσει σε βάθος τους ενυδατικούς και τους θρεπτικούς παράγοντες, εξυγιαίνοντας την όψη του.

Η απολέπιση καλό είναι να γίνεται μία με δύο φορές την εβδομάδα, αλλά αυτό εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σου. Μερικές προτείνουμε ήπια απολέπιση ακόμη και κάθε μέρα, ειδικά μετά τα 30.

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, καλό θα ήταν να κάνεις απολέπιση πιο αραιά, ενώ αν έχεις κανονική ή λιπαρή επιδερμίδα μπορείς να κάνεις πιο συχνά.

Και η αμέσως εύλογη ερώτηση που προκύπτει είναι πρωινή ή βραδινή απολέπιση; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση.

Η απόφαση εξαρτάται από τις συνήθειες μας και του τι θέλουμε.

Ευχαριστίες στην αισθητικό και δημιουργό του Beauty Touch by Elena Milidoni, Instagram: @beautytouch_elenamilidoni, Facebook: Beauty Touch by Elena Milidoni, τηλ. 22 777702, email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη