Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Πόσα squats πρέπει να κάνεις την ημέρα για να δεις αποτελέσματα

3 tips που θα σε βοηθήσουν να δεις διαφορά στους γλουτούς.

Τα squats είναι η άσκηση που ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις, εάν θέλεις γυμνασμένους γλουτούς. Είναι μια άσκηση που στοχεύει στους γλουτιαίους μύες, ενώ παράλληλα γυμνάζει και τα πόδια. Αναρωτιέσαι βέβαια – Πόσα squats πρέπει να κάνω για να δω αποτελέσματα; Το αποτέλεσμα όμως δεν έχει να κάνει με τον αριθμό, ή καλύτερα δεν έχει να κάνει -μόνο- με τον αριθμό.

Οι περισσότεροι γυμναστές συνιστούν να κάνεις squats 2 με 3 φορές την εβδομάδα από 3 ως 5 σετ και 8 μέχρι 12 επαναλήψεις. Ο τρόπος για να δεις τα καλύτερα αποτελέσματα όμως είναι η συχνότητα και η ένταση.

Διάβασε τι πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις καλοσχηματισμένους γλουτούς, αναλυτικά πιο κάτω.

#1 Παίξε με την ένταση

Υπάρχουν δύο είδη μυϊκών ινών στο σώμα σου, αυτές με γρήγορη συστροφή και αυτές με αργή. Οι αργές αφορούν την αντοχή, ενώ οι γρήγορες την δύναμη. Θα πρέπει να στοχεύσεις και στα δύο για να δεις σημαντική διαφορά στους γλουτούς σου.

Διάβασε ακόμη – 5 Instagram accounts που αξίζει να ακολουθήσεις για απολαυστικές και υγιεινές συνταγές

#2 Πρόσεξε τη συχνότητα

Η συχνότητα παίζει τεράστιο ρόλο στα αποτελέσματα που θα δεις. Το να κάνεις κάθε μέρα squats μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα παραγωγικό καθώς το σώμα σου χρειάζεται και τις μέρες ανάπαυσης. Εάν τα squats που κάνεις είναι υψηλής έντασης, συνίσταται να τα κάνεις δύο φορές την εβδομάδα και να αφήνεις 48 ώρες μετά την άσκηση για ξεκούραση.

#3 Δοκίμασε διάφορα είδη squats

Οι εναλλαγές στην άσκηση είναι επίσης σημαντικές σύμφωνα με τον James Shapiro, ο οποίος είναι πιστοποιημένος personal trainer στην Νέα Υόρκη. Θα δεις μεγαλύτερα αποτελέσματα εάν ενσωματώσεις στο πρόγραμμα σου διαφορετικούς τύπους squats. Δοκίμασε το Kang squat, το goblet squat, το squat στον τοίχο, μαζί με το απλό squat.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη