Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Πώς το γράψιμο επηρεάζει θετικά την ψυχολογία σου

Θεωρείται από πολλούς ειδικούς ως μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες που υπάρχουν.

Γενικότερα όταν εκφράζεις τα συναισθήματά σου, όταν τα αφήνεις να βγουν στην επιφάνεια, έρχεσαι αντιμέτωπη με οτιδήποτε προκάλεσε είτε τη χαρά είτε τη λύπη. Ιδιαίτερα όταν τα καταγράφεις στο χαρτί, έχεις την ευκαιρία να εκφραστείς με έναν ξεχωριστό τρόπο, όπως ακριβώς εσύ θέλεις. Ως εκ τούτου, το γράψιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικό εργαλείο, αφού αποτυπώνοντας τις σκέψεις σου δίνεις διέξοδο στα συναισθήματα σου ευχάριστα και δυσάρεστα. Επιπλέον, όταν αφήνεις τα έρθουν στην επιφάνεια αυτά που νιώθεις, βάζεις σε τάξη τις ιδέες και τα συναισθήματά σου, «καθαρίζοντας» με αυτόν τον τρόπο το υποσυνείδητό σου από περιττές σκέψεις.

Με βάση τα πιο πάνω και θέλοντας να βοηθήσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί, ο Συμβουλευτικός Ψυχολόγος, Βιοσυντονιστής και Ομιλητής Έμπνευσης, Yiannis Michael, δημιούργησε το «Re-paint your life» ημερολόγιο. Άλλωστε το γράψιμο ήταν σημαντικό και για τον ίδιο, οπότε το να μοιραστεί αυτήν του την εμπειρία έγινε σκοπός του.

Το συγκεκριμένο ημερολόγιο είναι ένα εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης, που μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή σου. Η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από αυτό είναι να αφιερώσεις 10 λεπτά την ημέρα για 90 μέρες -3 μήνες δηλαδή-, για τους πέντε πιο σημαντικούς στόχους του τριμήνου (Big 5, όπως τους ονομάζει ο Yiannis Michael) σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία στη στοχοθέτηση για να βρεις την πληρότητα στη ζωή σου.

Μέσα από αυτήν τη μέθοδο τα οφέλη είναι πολλά. Ανάμεσά τους πολλαπλασιάζει τη σαφήνεια και την επίγνωση, ενεργοποιεί τη συνειδητή ευγνωμοσύνη που με την σειρά της αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και ενισχύει την καθημερινή μόρφωση. Επίσης, καταγράφει τις μικρές καθημερινές νίκες, αιχμαλωτίζει τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής, σου επιτρέπει να ξαναζήσεις ευτυχισμένες στιγμές και ανυψώνει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα.

Το ημερολόγιο «Re-paint your life» έχει εκδοθεί σε 4 διαφορετικούς χρωματισμούς: φούξια, λαχανί, μοβ και κίτρινο, με τη φιλοσοφία ότι υπάρχουν 4 τρίμηνα, 4 εποχές, άρα και 4 χρώματα, ώστε να μπορείς να θέσεις τους Big 5 στόχους σου καλύτερα.

Info: Το ημερολόγιο κυκλοφορεί σε περιορισμένη διαθεσιμότητα. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 99611400.

Κεντρική φωτογραφία: Unsplash

Φωτογραφίες: Yiannis Michael

Διάβασε ακόμη