Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Πώς θα αποκτήσεις πυκνά και καλοσχηματισμένα φρύδια

Συμβουλές για να πετυχαίνεις πάντα ένα όμορφο αποτέλεσμα τονίζοντας το βλέμμα σου, ειδικά όταν φοράς μάσκα.

Τα φρύδια είναι από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του προσώπου, καθώς τονίζουν το βλέμμα και μπορούν να κάνουν την εμφάνισή μας πολύ πιο δυναμική και νεανική (ή όχι). Μάθε όλα όσα πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις πυκνά και όμορφα γραμμωμένα φρύδια, ακολουθώντας αυτά τα tips:

Bρες το ιδανικό σχήμα

Το σχήμα των φρυδιών είναι μοναδικό σε κάθε άνθρωπο –κάτι σαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα- και η ιδανική γραμμή είναι αυτή που δένει αρμονικά με όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, όπως τα μάτια και η μύτη. Πριν, λοιπόν, πιάσεις στα χέρια σου το τσιμπιδάκι είναι σημαντικό να έχεις αποφασίσει σε ποιο σημείο πρέπει να ξεκινούν σε ποιο να καταλήγουν και πού να σχηματίζουν το τόξο τους.

- Advertisement -

Για να εντοπίσεις το ιδανικό σημείο από όπου ξεκινά η γραμμή των φρυδιών, πάρε ένα μολύβι φρυδιών και κράτησέ το κάθετα ακριβώς δίπλα από τη μύτη σου. Ακολούθησε τη νοητή γραμμή που ξεκινά από την άκρη του ρουθουνιού και στο σημείο που φτάνει το φρύδι, κάνε μια τελεία. Εκεί είναι το σημείο όπου πρέπει να ξεκινάει το φρύδι, αν θες να δείχνουν τα μάτια σου συμμετρικά και η μύτη σου πιο λεπτή.

Διάβασε ακόμη – Jennifer Lopez: Οι πιο εντυπωσιακές της εμφανίσεις με nude μακιγιάζ

Για να βρεις πού θα φτάνει το πιο υψηλό σημείο του τάξου των φρυδιών, κράτησε το μολύβι διαγώνια από την εξωτερική άκρη της μύτης προς το κέντρο του ματιού και κάνε μια τελεία στο ύψος του φρυδιού. Εκεί είναι που πρέπει να φτάνει η καμπύλη του τόξου. Το στοιχείο αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί μπορεί να αλλάξει όλη την εμφάνισή σου.

- Advertisement -

Τέλος, για να βρεις το σημείο όπου θα τελειώνει η γραμμή του φρυδιού, ακούμπησε το μολύβι κάθετα και στη συνέχεια μετακίνησέ το μέχρι να βρει την εξωτερική γωνία του ματιού. Κάνε μια τελεία στο σημείο του φρυδιού που βρίσκεται στη νοητή ευθεία.

Χρησιμοποίησε το τσιμπιδάκι όπως οι επαγγελματίες

Καταρχάς, προτίμησε να βγάλεις τα φρύδια σου μετά το μπάνιο, όταν οι πόροι είναι ανοιχτοί και η διαδικασία λιγότερο επώδυνη. Χρησιμοποίησε έναν μεγάλο καθρέφτη προσώπου και όχι το μικρό μεγεθυντικό καθρεφτάκι που έχεις στην τσάντα σου, ώστε να βλέπεις όλο το πρόσωπο και όχι μόνο τη γραμμή του φρυδιού. Είναι σημαντικό να βλέπεις πώς θα φτιάξεις τα φρύδια σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σου και όχι απομονωμένα. Με ένα μολύβι φρυδιών φτιάξε το πλαίσιο, ακολουθώντας τα σημάδια που δημιούργησες στο προηγούμενο βήμα. Έτσι, θα ξέρεις ποια είναι η περιοχή γύρω από την οποία θα αρχίσεις να αφαιρείς τριχούλες.

Τράβηξε το δέρμα γύρω από τα φρύδια με το ένα δάχτυλο και άρχισε να τραβάς με το τσιμπιδάκι τις τρίχες που βρίσκονται έξω από το περιθώριο που σχεδίασες. Ο σωστός τρόπος είναι να τραβάς κάθε τρίχα σύμφωνα με την φορά που φυτρώνει και όχι αντίθετα, ώστε να μην τραυματίσεις τα τριχοειδή αγγεία στην περιοχή. Μην ξεχνάς κάθε τόσο να ρίχνεις μια ματιά σε όλο το πρόσωπο στον καθρέφτη ώστε να βλέπεις το αποτέλεσμα.

Βγάζε τα φρύδια σου κάθε 3-4 εβδομάδες, για να διατηρήσεις τη γραμμή τους και αντιστάσου στον πειρασμό να τα πειράξεις στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα. Οι τρίχες στα φρύδια έχουν κι αυτές τον δικό τους κύκλο ζωής –όπως τα μαλλιά σου. Εάν βγάζεις τα φρύδια σου συχνά δεν θα έχεις ποτέ ένα ξεκάθαρο σχήμα, γιατί καινούριες τρίχες θα παίρνουν τη θέση αυτών που αφαιρείς, ξεκινώντας τον κύκλο από την αρχή.

Πώς θα τριμάρεις τα φρύδια

Ανεξάρτητα από το πόσο πλούσια ή λεπτά είναι τα φρύδια σου, θα πρέπει κάπου κάπου να κάνεις ένα τριμάρισμα. Η διαδικασία χρειάζεται προσοχή και λεπτές κινήσεις γιατί διαφορετικά μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή.

Χρησιμοποίησε ένα διάφανο τζελ φρυδιών και “χτένισε” τα φρύδια προς τα πάνω (προς τις ρίζες των μαλλιών) και προς τα έξω (προς τα πλαϊνά του προσώπου). Άφησε το τζελ να στεγνώσει εντελώς και στη συνέχεια με ένα μικρό ψαλιδάκι κόψε μόνο τις άκρες που βρίσκονται έξω από την επιθυμητή γραμμή των φρυδιών. Στη συνέχεια, χτένισε τα φρύδια προς τα κάτω και ακολούθησε την ίδια διαδικασία.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη