Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Πώς να βελτιώσεις την επικοινωνία με τους γύρω σου

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Yiannis Michael εξηγεί πώς να βελτιώσεις την επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω σου.

Σε έναν κόσμο εν καιρώ πανδημίας, με υψηλή τεχνολογία και υψηλό στρες , το να είμαστε ενεργοί στο να ακούμε τους γύρω μας είναι πολύ σημαντικό, όσο είναι και η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

Μάλιστα το ταλέντο της επικοινωνίας δεν το διαθέτουν όλοι αν και είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να απογειώσει τις σχέσεις και την καριέρα σου.

Δυστυχώς οι άνθρωποι στις μέρες μας, δίνουμε περισσότερη σημασία στα κινητά μας παρά στο άτομο που έχουμε δίπλα μας. Αυτό μας αποστασιοποιεί από τους άλλους και μας απομακρύνει, αφού όλοι είχαμε κλειστεί στον εαυτό μας εν καιρό COVID-19. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν είναι αργά για να ακούσουμε πραγματικά τους άλλους και να επικοινωνήσουμε σωστά μαζί τους.

Σήμερα η επικοινωνία παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας, καθότι ολόκληρη η καθημερινότητά μας εξαρτάται από αυτήν. Όμως με την πρόοδο της τεχνολογίας έχουν αλλάξει πολλά. Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν αντικατασταθεί με διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το facebook, viber, instagram, whatsapp κτλ. Όλοι μας απορροφημένοι πάνω από μια οθόνη ενός κινητού, υπολογιστή κλπ. Δεν ξέρω αν σας ακούγεται υπερβολικό αλλά με τέτοιες εξελίξεις, ο θάνατος της ομιλίας δεν είναι και πολύ μακριά.

Οι φανατικοί θαυμαστές της τεχνολογίας πιστεύουν ότι οι σχέσεις έχουν τόσο πολύ βελτιωθεί, αφού η τεχνολογία προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για νέες γνωριμίες αλλά και διαρκή επικοινωνία με τον σύντροφό μας. Από την άλλη φυσικά, υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι η τεχνολογία δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά, να έχουν μια ουσιαστική επικοινωνία και σωστές διαπροσωπικές σχέσεις.

Διάβασε ακόμη – Πέντε τρόποι για να νικήσεις τον φόβο της αποτυχίας

Κάποιοι τρόποι για να βελτιώσετε την επικοινωνία με τους γύρω σας είναι:

1. Άφησε το κινητό σου μακριά : Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνουμε όταν είμαστε σε μια παρέα, είναι να μην έχουμε το κινητό μας ως προτεραιότητα.

2. Άκου προσεκτικά : Το να ακούς είναι μια βασική ανθρώπινη ικανότητα. Αναφερόμαστε στην ενεργητική ακρόαση και όχι απλά την ακοή ως αίσθηση.

3. Μάθε να μην διακόπτεις : Το να μιλάει κάποιος και να τον διακόπτουμε, αυτό δείχνει έλλειψη προσοχής και σεβασμού προς το άτομό του. Όταν αφήνεις τον άλλο να ολοκληρώσει κερδίζεις άμεσα την προσοχή του.

4. Η ενσυναίσθηση:  Μπες στην θέση των άλλων και θα δεις πως η εμπιστοσύνη τους προς το άτομό σου θα απογειωθεί. Η ενσυναίσθηση βελτιώνει κάθε είδος επικοινωνίας.

Εν καιρώ πανδημίας και εγκλεισμού όπως οι προσωπικές σχέσεις είχαν μειωθεί, η μέθοδος του βιοσυντονισμού είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την επανεκκίνηση της σωστής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων με το να μειωθεί το άγχος, να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση και η χαρά που έχει χαθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη