Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Πώς να τρώω λιγότερο: 5 tips που θα σε βοηθήσουν

Καθημερινές συνήθειες με θετικό αντίκτυπο στο σώμα σου.

Αν ψάχνεις για κίνητρα που θα σε βοηθήσουν να τρως λιγότερο τότε αυτό το άρθρο σε αφορά. Διάβασε τις παρακάτω 7 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος χωρίς δραστικές αλλαγές στη διατροφή σου.

Διάβασε ακόμη – 3 εύκολοι τρόποι για να έχεις μια πιο υγιεινή ζωή από σήμερα κιόλας

Χαμηλές θερμίδες # λαχταριστά πιάτα

Αν έχεις κολλήσει φωτογραφίες τροφών με λίγες θερμίδες στο ψυγείο σου, ρίχνοντάς τους μια ματιά προτού φας σνακ­ μπορεί να σε βοηθήσει να φας λιγότερο, όταν κάνεις δίαιτα. Αυτό υποδεικνύουν τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης.

Η σοκολάτα

Το μασούλημα της σοκολάτας έχει σχετιστεί με χαμηλότερα επίπεδα κοιλιακού λίπους, σύμφωνα με έρευνα.

Τα πιάτα σου – αν έχουν το σωστό χρώμα

Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα βρήκε πως η χρήση κόκκινων πιάτων θα μπορούσε να σε βοηθήσει να τρως λιγότερο.

Η μυρωδιά της μέντας

Μυρίζοντας τακτικά μέντα μπορεί να συμβάλει να μειωθούν τα επίπεδα της πείνας και η πρόσληψη θερμίδων, σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Η κατάσταση του γραφείου σου

Έχε γύρω σου έναν ταχτοποιημένο χώρο εργασίας αντί για ένα γραφείο άνω κάτω και θα είναι πιο πιθανό να επιλέξεις ένα υγιεινό σνακ, λέει μια μελέτη.

Η θερμοκρασία στο δωμάτιό σου

Χαμηλώνοντας το θερμοστάτη μπορεί να δώσεις μια ώθηση στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος. Σε μία μελέτη, οι συμμετέχοντες που κοιμόνταν σε δωμάτιο με θερμοκρασία 18 βαθμούς Κελσίου έκαψαν πάνω από 7% περισσότερες θερμίδες την ώρα που έβλεπαν όνειρα συγκριτικά με τους συμμετέχοντες που κοιμόνταν σε δωμάτιο με θερμοκρασία 23 βαθμούς Κελσίου.

Πλήρωσε μετρητά

Πληρώνοντας με μετρητά αντί για πιστωτική κάρτα μπορεί να σε βοηθά να διαλέξεις πιο υγιεινές τροφές, σύμφωνα με μία έρευνα.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη