Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Πώς να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί

Μελέτες από γνωστά πανεπιστήμια δείχνουν τρεις απλούς τρόπους.

Οι ερωτικές σχέσεις δεν ήταν ποτέ εύκολες. Ιδιαίτερα στην εποχή μας έχουν γίνει ακόμη πιο δύσκολες και σίγουρα όσα εγχειρίδια και να διαβάσεις, το πιθανότερο πάλι θα ψάχνεις απαντήσεις.

Υπάρχουν ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συμβουλές  που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες να τραβήξεις το ενδιαφέρον του προσώπου που σε ενδιαφέρει- ή έστω να δημιουργήσεις μια θετική εντύπωση για τον εαυτό σου.

Διάβασε τους 3 τρόπους, με τους οποίους η ψυχολογία συμφωνεί ότι μπορείς να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που θέλεις.

Να είσαι ανοιχτή

Το να αποκαλύπτεις λεπτομέρειες για τη ζωή σου -ακόμα και εκείνες για τις οποίες  νιώθεις αμηχανία- μπορεί να αυξήσει το ενδιαφέρον του άλλου για σένα. Μια μελέτη του πανεπιστημίου Harvard αποκάλυψε ότι το 79% των συμμετεχόντων προτιμούσε να βγαίνει με κάποιον που μιλά για τον εαυτό του και δε φοβάται να παραδεχτεί ακόμα και κάποια παράξενη συμπεριφορά του, παρά με κάποιον που “κρύβεται”.

Κοίτα τον άλλο στα μάτια

Σύμφωνα με τον κοινωνικό ψυχολόγο Zick Rubin, η οπτική επαφή μπορεί να οδηγήσει σε μια δυνατή σχέση. Ο Rubin ερεύνησε 158 ζευγάρια φοιτητών πίσω στα ’70s και κατέληξε στο ότι όσο περισσότερο κοιτάζονταν στα μάτια, τόσο δυνατότερος ήταν ο δεσμός που ανέπτυσσαν. Συμπληρωματικές, σύγχρονες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει επίσης τον ισχυρισμό αυτό.

Να λες πάντα ευχαριστώ

Η ευγένεια είναι ο,τι πιο σημαντικό.  Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας το να λες ευχαριστώ, μπορεί να δημιουργήσει συναισθήματα οικειότητας και συμπάθειας. Ωστόσο, το να νιώθεις ευγνωμοσύνη για μια πράξη του συντρόφου σου κρίθηκε σημαντικότερο από το να λες απλώς τις λέξεις μηχανικά και χωρίς να τις εννοείς.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη