Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Πως να φτιάξεις το δικό σου χριστουγεννιάτικο κρασί

Δύο μυρωδάτες συνταγές για το γιορτινό τραπέζι.

Με τα Χριστούγεννα να απέχουν μόλις λίγες ημέρες μακριά ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το γιορτινό τραπέζι. Το αλκοόλ έχει περίοπτη θέση και καλό είναι να έχεις ήδη εξοπλίσει την κάβα σου. Αν θέλεις όμως να εντυπωσιάσεις πραγματικά τους καλεσμένους σου και να τους δώσεις μία γεύση από τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης, το ζεστό κρασί αποτελεί την ιδανική επιλογή. Η χαρακτηριστική μυρωδιά του από την κανέλα και το πορτοκάλι σε συνδυασμό με την πλούσια γεύση και κυρίως την εύκολη προετοιμασία του το έχουν κάνει ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά του χειμώνα.

Ζεστό λευκό κρασί

Υλικά

  •  1 μπουκάλι λευκό κρασίχυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 πορτοκάλι κομμένο (κράτησε δύο φέτες για το γαρνίρισμα)
  •  8 κουταλιές σούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 5-6 σκελίδες γαρύφαλλο
  •  4-5 κλωναράκια γλυκάνισο
  •   4 κλωναράκια κανέλας

Εκτέλεση

    1. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά πρόσθεσε όλα τα υλικά και άφησέ τα να σιγοβράσουν.

    2.Χαμήλωσε τη θερμότητα και στη συνέχεια άφησε το κρασί να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. Μόλις βράσει αφαίρεσέ το από τη φωτιά.

    3. Πρόσθεσε όση ζάχαρη επιθυμείς ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλεις να γίνει.

    4.Σε περίπτωση που θέλεις το κρασί με λιγότερο αλκοόλ μπορείς να το βράσεις μερικά λεπτά ακόμα.

    5. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Ζεστό κόκκινο κρασί με brandy

Υλικά

  • 1 μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
  •  8 γαρύφαλλα ολόκληρα
  •  2 κλαράκια κανέλας
  • 2 κλαράκια γλυκάνισου
  • 1/4 του φλιτζανιού brandy ( ή κάποιο άλλο λικέρ της επιλογής σου)
  •  2 έως 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή μέλι (προαιρετικά)
  • για το γαρνίρισμα: πορτοκάλι ή λεμόνι, ξυλάκια κανέλας και γλυκάνισο

Εκτέλεση

    1. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά πρόσθεσε όλα τα υλικά και άφησέ τα να σιγοβράσουν.

    2. Μείωσε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή και άφησε το κρασί να βράσει για τουλάχιστον άλλα 15 λεπτά.

    3. Αφού το στραγγίξεις, πρόσθεσε τη γαρνιτούρα που έχεις επιλέξει και είναι έτοιμο.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη