Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Πώς να επιλέξεις τα σωστά προϊόντα για την βραδινή σου ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου

Το σωστό ντεμακιγιάζ μετά από μια δύσκολη μέρα είναι το πιο σημαντικό βήμα για ένα υγιές δέρμα.

Όλες συμφωνούμε στο ότι ο καθαρισμός προσώπου με τα σωστά προϊόντα ντεμακιγιάζ είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της νυχτερινής skincare ρουτίνας μας. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεις κάθε ίχνος makeup και αντηλιακού, αλλά και ρύπων και βακτηρίων που έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα σου.

Διάβασε ακόμη – Liquid Hair: Η τάση που θέλει τα μαλλιά λεία, μεταξένια και απίστευτα λαμπερά

Είσαι σίγουρη όμως ότι τον κάνεις σωστά και ότι χρησιμοποιείς τα κατάλληλα για σένα προϊόντα; Αν παρατηρείς μια ακαθόριστη θαμπάδα στο δέρμα, μαύρα στίγματα ακόμα και σπυράκια, αίσθηση τραβήγματος και ξηροδερμία, δεν αποκλείεται να εφαρμόζεις λάθος προϊόντα καθαρισμού.

Το ζητούμενο για ένα makeup cleanser είναι να καθαρίζει απαλά και αποτελεσματικά το δέρμα χωρίς να το ερεθίζει, ενώ εξασφαλίζει πλήρη απομάκρυνση των υπολειμμάτων μακιγιάζ χωρίς να φράζει τους πόρους. 

Κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο επιδερμίδας σου: έλαιο ή balm που “λιώνουν” το μακιγιάζ, νερό micellaire ή λοσιόν για μια πιο ανάλαφρη αίσθηση. Όσο για τα μάτια, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς ένα εξειδικευμένο makeup remover σχεδιασμένο ειδικά για την ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Editor‘s tip: Θα προτείναμε να αποφέυγεις γενικά τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, καθώς δεν καθαρίζουν αποτελεσματικά και σε βάθος. Αν παρ’ όλα αυτά δεν έχεις άλλη επιλογή, καλό είναι να ακολουθείς διπλό καθαρισμό όταν τα χρησιμοποιείς, δηλαδή να πλένεις οπωσδήποτε το πρόσωπό σου μετά τη χρήση τους.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη