Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Πώς να διατηρήσεις τα χείλη σου ενυδατωμένα αυτό το χειμώνα

Προστάτεψε τα χείλη σου από το κρύο με έξυπνα tips and tricks.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Καθώς ο καιρός αλλάζει και πλέον γίνεται πιο ψυχρός, μπορεί να είναι εύκολο να παραμελήσουμε τα χείλη μας, τα οποία τελευταία έχουν κρυφτεί με μάσκες. Αλλά η ξηρότητα που αφήνει η ψυχρή θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σκασμένα χείλη αν δεν τα προστατέψεις.

Από απαλά απολεπιστικά μέχρι έντονης φροντίδας βάλσαμα, πιο κάτω θα δεις μια λίστα με απλές συμβουλές και κόλπα που μπορείς να ενσωματώσεις στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου για να διατηρήσεις τα χείλη σου όμορφα και ενυδατωμένα.

Διάβασε ακόμη – Dark green: Το χρώμα στα νύχια που θα σε μεταφέρει από το φθινόπωρο στο χειμώνα

Μείνε ενυδατωμένη

Πίνοντας αρκετό νερό πραγματικά σε κάνει να φαίνεσαι λαμπερή εκ των έσω. Ίσως το πιο απλό βήμα που μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις τα χείλη σου ενυδατωμένα και ελαστικά αυτό το χειμώνα. Πίνοντας νερό δεν είναι μόνο εξαιρετικό για την υγεία του πεπτικού σου συστήματος, αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να κρατήσεις τα χείλη σου ασφαλή από το κρύο.

Επένδυσε σε έναν υγραντήρα

Ενώ το πόσιμο νερό μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις ενυδατωμένη από μέσα, ο ύπνος με έναν υγραντήρα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας στα χείλη σου και να μειώσει τη σκληρή επίδραση που μπορεί να έχει ο ξηρός αέρας του χειμώνα σε αυτά. Αν αναπνέεις από το στόμα όταν κοιμάσαι, ένας υγραντήρας μέσα στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υγρασίας που διαφεύγει από τα χείλη σου την πιο κρύα εποχή του χρόνου.

Χρησιμοποίησε ένα απαλό απολεπιστικό

Το να εντάξεις ένα απαλό απολεπιστικό για τα χείλη στην πρωινή ή βραδινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου είναι ένας απλός τρόπος για να αντιμετωπίσεις τα σκασμένα και ξεφλουδισμένα χείλη. Για να προστατέψεις τα χείλη σου μετά το scrub, φρόντισε να εφαρμόσεις ένα ενυδατικό lip balm που περιέχει συστατικά όπως βιταμίνη Ε και αμυγδαλέλαιο, τα οποία είναι γνωστό ότι είναι τόσο ενυδατικά όσο και επουλωτικά.

Εφάρμοσε ενυδατικό SPF καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Το δέρμα των χειλιών μας είναι εξίσου ευάλωτο στον ήλιο με το υπόλοιπο σώμα μας, επομένως η εφαρμογή ενός lip balm ή προστατευτικού με SPF κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατέψεις τα χείλη σου από εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες. Ενώ ορισμένα συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ, η μενθόλη, η καμφορά και η οξυβενζόνη μπορούν να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό όταν μπαίνουν σε προϊόντα για τα χείλη, τα κεραμίδια, η βαζελίνη και τα mineral oils μπορούν όλα να βοηθήσουν στην ανακούφιση των χειλιών μετά από μια μέρα έξω στο κρύο.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη