Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Πώς να διαλέξεις τα ιδανικά γυαλιά για το σχήμα του προσώπου σου

O τρόπο που θα το κάνεις.

Tα γυαλιά δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Το ότι σου αρέσει ένα ζευγάρι δε σημαίνει απαραίτητα πως ταιριάζει κιόλας στο πρόσωπό σου γιατί ναι, το σχήμα του προσώπου σου είναι αυτό που παίζει τον κυριότερο ρόλο στην επιλογή. Ή τουλάχιστον, αυτό θα έπρεπε να παίζει.

Με λίγα λόγια, το κατάλληλο ζευγάρι γυαλιών δεν αλλάζει μόνο το πόσο καλά βλέπεις αλλά και τον τρόπο που σε βλέπουν οι άλλοι. Και φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να βρεις το ιδανικό ζευγάρι γυαλιών είναι να δοκιμάσεις πολλά, όσα περισσότερα μπορείς, διαφορετικού στυλ το καθένα, για να καταλήξεις στο καλύτερο.

Διάβασε ακόμη – Το no.1 skincare tip που πρέπει να γνωρίζεις για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου το χειμώνα

Υπάρχουν ωστόσο κάποια έξυπνα tricks, τα οποία θα σε βοηθήσουν να βρεις το ζευγάρι που θα σου ταιριάξει τέλεια. Για αρχή, κινήσου με βάση την αισθητική και τη ντουλάπα σου. Έπειτα, αναζήτησε γυαλιά που αναδεικνύουν την εμφάνιση και φυσικά, απόφυγε όσα γυαλιά “κάθονται” ψηλά στη μύτη. Φυσικά, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου όταν επιλέγεις γυαλιά είναι το σχήμα του προσώπου σου. Και αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για το σχήμα του προσώπου σου, τότε πριν πας στο εκάστοτε κατάστημα οπτικών, κάνε απλώς ένα google search ή, τσέκαρε όσα λέμε παρακάτω.

Διάβασε ακόμη – Winter beauty essentials: 5 must-have προϊόντα που πρέπει να έχεις στη τσάντα σου το χειμώνα

Αν το πρόσωπό σου είναι περίπου το ίδιο σε πλάτος και μήκος, τότε πιθανότατα να σου ταιριάξουν τα στρογγυλά γυαλιά, τα οποία θα κάνουν μία ωραία αντίθεση με τις γωνίες σου. Τα πιο τετραγωνισμένα γυαλιά ακούγονται ιδανικά για ένα στρογγυλό πρόσωπο με μάγουλα. Χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι οι στρογγυλοί σκελετοί βγαίνουν εκτός παιχνιδιού.

Και αν είσαι από αυτούς που έχουν οβάλ πρόσωπο, τότε να σου πούμε πως είσαι ξεκάθαρα από τους τυχερούς. Μάλλον, σου ταιριάζουν οποιαδήποτε γυαλιά και αν φορέσεις, αν και θα ήταν καλό να αποφύγεις τα στενά ορθογώνια γυαλιά, που δίνουν την ψευδαίσθηση μιας ακόμη μεγαλύτερης όψης. Τυχερός είσαι επίσης αν έχεις προεξέχοντα ζυγωματικά που οδηγούν σε ένα στενότερο σαγόνι. Γιατί πραγματικά, με τέτοια χαρακτηριστικά, είναι κάπως δύσκολο να κάνεις λάθος επιλογή γυαλιών.

Τέλος, αν το μέτωπό σου είναι αισθητά πιο φαρδύ από το πηγούνι σου, τότε πρέπει να δώσεις προσοχή στη γραμμή των φρυδιών, γιατί οτιδήποτε πολύ ίσιο θα υπερτονίσει απλώς το σχήμα του προσώπου σου.

Πηγή: esquire.com.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη