Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Πώς να διαχειριστείς την απόρριψη σύμφωνα με τον ψυχολόγο

O συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ εξηγεί πώς να αντιμετωπίσεις την απόρριψη.

“Επιστρέφουμε πάντα δριμύτεροι, επειδή δεν αφήνομε την απόρριψη να μας καταβάλει. Αυξάνει απλώς την αποφασιστικότητα μας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αν θέλετε να πέτυχετε,” Ερλ Γκρειβς.

Το “Απορρίψτε την απόρριψη”, είναι μία από τις βασικές αρχές επιτυχίας. Την παρουσιάζει στο βιβλίο του ο Τζακ Κάνφιλντ, ένας από τους συνδημιουργούς του “The Secret”.

Διάβασε ακόμη – 3 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την έλλειψη αγάπης από τον ψυχολόγο

Αν θέλεις να πετύχεις, πρέπει να μάθεις πως να αντιμετωπίζεις την απόρριψη. Η απόρριψη είναι φυσικό μέρος της ζωής. Πρέπει να συνηθίσεις στην ιδέα ότι θα βιώσεις πολλές φορές την απόρριψη στον δρόμο που οδηγεί στην πραγματοποίηση των στόχων σου. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να μην τα παρατήσεις. Όταν κάποιος λέει όχι, εσύ να λες: “Ο επόμενος!”.

“Επιτυχία είναι να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου”, Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Στο παραπάνω βιβλίο ο συγγραφέας αναφέρει, ότι όταν είχαν ολοκληρώσει εκείνος και ο συγγραφέας Μαρκ Βίκτορ Χάνσεν το βιβλίο τους, “Βάλσαμο για την ψυχή”, τους απέρριψαν 140 εκδότες. Ωστόσο, το πρώτο βιβλίο της σειράς πούλησε τελικά 10 εκατομμύρια αντίτυπα, δημιουργώντας μια σειρά 250 μπεστ σέλερ. Αυτά μεταφράστηκαν σε 43 γλώσσες και πούλησαν παγκοσμίως 500 εκατομμύρια αντίτυπα. Aυτό είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα μετατροπής της απόρριψης, σε δημιουργία απίστευτης επιτυχίας.

Πώς να αντιμετωπίσεις την απόρριψη:

1. Όταν κάποιος λέει όχι, εσύ να λες: “Ο επόμενος!”

2. Αυξάνει την ανθεκτικότητά σου

3. Μην απογοητεύεσαι – Η απόρριψη είναι μια μεταμφιεσμένη ευκαιρία

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Panic Attack Healer (@yiannis__michael)

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη