Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ανανέωσε το σπίτι σου χωρίς να κάνεις ανακαίνιση

8 εύκολοι τρόποι για να το πετύχεις.

Η ανακαίνιση προϋποθέτει budget και χρόνο. Εάν δεν διαθέτεις κανένα από τα δυο υπάρχουν πιο εύκολοι και απλοί τρόποι για να ανανεώσεις το χώρο σου.

Εμείς σου παρουσιάζουμε οκτώ απλές λύσεις.

Πέτα ό,τι δεν χρειάζεσαι

Ένα καλό καθάρισμα και μία σωστή τακτοποίηση μπορεί να αναζωογονήσει αμέσως ένα δωμάτιο και να δώσει στο σπίτι μία αίσθηση ζωντάνιας και φρεσκάδας. Καθόρισε κάποιους στόχους σχετικά με την καθαριότητα, την εκκαθάριση και την οργάνωση του σπιτιού ώστε να μην σου πέσουν όλα μαζεμένα.

Κάνε ανακατάταξη στα έπιπλα

Ξεκινήσε επανεξετάζοντας τις υπάρχουσες επιλογές των επίπλων σου. Έχουν το κατάλληλο μέγεθος; Είναι στο σωστό μέρος; Δοκίμασε να αλλάξεις το στήσιμο των επίπλων ή ακόμα και να αποχωριστείς κάποια κομμάτια που δεν ταιριάζουν. Θα εκπλαγείς με το πώς αυτό μπορεί να κάνει τον χώρο σου να φαίνεται πιο ανοιχτός και ευάερος, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει πιο λειτουργικός. Επιπλέον, είναι πολύ διασκεδαστικό να μετακινείς τα πράγματά σου και να τα τοποθετείς σε άλλη σειρά. Θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε ένα καινούργιο δωμάτιο.

Άλλαξε στυλ

Ρίξε μια ματιά στις επιφάνειες του σπιτιού σου – τραπέζια, κονσόλες, ράφια, καναπέδες – και καθάρισέ τα τελείως ώστε να μπορείς να τα δεις με νέα ματιά. Στη συνέχεια, ξόδεψε  λίγο χρόνο και ενέργεια. Υπάρχουν τόσες πολλές ιδέες και tips εκεί έξω για να βρεις το στυλ που ταιριάζει στον χώρο σου. Μπορείς να δημιουργήσεις έναν ισορροπημένο, κομψό και λειτουργικό χώρο χωρίς να προβείς σε ανακαίνιση.

Άλλαξε τους τοίχους

Πλέον είναι αρκετά εύκολο να ανανεώσεις τους τοίχους σου με αφαιρούμενες ταπετσαρίες. Πολλές από αυτές έρχονται σε μοντέρνα μοτίβα και όμορφα γραφικά που θα κάνουν το δωμάτιό σου να μοιάζει σαν να το ανέλαβε ένας interior designer. Επιπλέον, είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να καταργηθούν αργότερα αν αλλάξεις γνώμη. Αν πάλι έχεις DIΥ ικανότητες, μπορείς να προσθέσεις μόνη σου μικρές πινελιές.

Αναβάθμισε τα παράθυρά σου

Τα παράθυρα συχνά φαίνονται βαρετά και απλώς χρηστικά, επειδή τα αφήνουμε ακάλυπτα ή απλά με μονόχρωμα στόρια. Αναβάθμισέ τα αλλάζοντας κουρτίνες και επιλέγοντας αξεσουάρ που θα τα αναδείξουν, όπως ένα εντυπωσιακό κουρτινόξυλο που θα μπει αρκετά πιο ψηλά για να δώσει ύψος. Σκέψου μάλιστα το ενδεχόμενο να τα βάψεις για να τους δώσεις νέα πνοή.

Αντικατάστησε τα παλιά και χαλασμένα πόμολα

Δεν έχεις καμία δικαιολογία να συνεχίζεις να κρατάς χαλασμένα και παλιά πόμολα τόσο στις ντουλάπες και τα ντουλάπια όσο και τις πόρτες. Θα βρεις αρκετές οικονομικές επιλογές που φαίνονται σαν να ξόδεψες μία περιουσία.

Άλλαξε φωτισμό

Ο σωστός φωτισμός μπορεί να φέρει ζωή σε ένα δωμάτιο. Υπάρχουν τόσες πολλές υπέροχες επιλογές σε προσιτές τιμές για να αποκτήσεις τον ιδανικό φωτισμό. Ρίξε μια ματιά στο σπίτι σου και βρες τρόπους για να δημιουργήσεις τον σωστό φωτισμό μέσω των τοίχων, των λαμπτήρων δαπέδου και των επιτραπέζιων φωτιστικών. Στη συνέχεια, μπορείς να κάνεις ένα βήμα παραπέρα και να ξεκινήσεις την αντικατάσταση των φωτιστικών που δεν θυμάσαι από πότε χρονολογούνται, μία κίνηση που μπορεί να εκσυγχρονίσει αμέσως ένα χώρο.

Ανανέωσε το  χρώμα

 Ένα νέο χρώμα θα φέρει σίγουρα τη μεγαλύτερη επίδραση σε ένα δωμάτιο και μπορεί να είναι το απλούστερο πρόβλημα επίλυσης του προβλήματός σου. Μπορείς να βάλεις χρώμα από τους τοίχους μέχρι τα έπιπλα και τα ντουλάπια της κουζίνας για να δεις την αλλαγή χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάποια σημαντική ανακαίνιση.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη