Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Πως μπορώ να βελτιώσω την περιοχή του λαιμού χωρίς νυστέρι

Η ειδικός έχει όλες τις λύσεις στο πρόβλημα σου.

Η Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, τονίζει πως ένα από τα θέματα που απασχολούν πολύ τις γυναίκες είναι η χαλάρωση και η ρυτίδωση του λαιμού. Μια περιοχή που όχι μόνο δύσκολα κρύβεται, αλλά προβάλλεται και στην πρώτη επαφή.

Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπισθεί αυτό το πρόβλημα χωρίς χειρουργείο; Γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως όταν χαλαρώσει ένα μέρος του σώματός μας μόνο χειρουργείο μπορεί να αντιμετωπίσει τη κατάσταση.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι επιβαρυντικοί παράγοντες είναι πολλοί.
Πρώτα απ’ όλα η ποιότητα του δέρματος. Δέρμα αφυδατωμένο με πτωχή περιεκτικότητα σε ελαστίνη και κολλαγόνο οδηγούν σε συσσώρευση νεκρών και γερασμένων κυττάρων κάτι που επιβαρύνει την ποιότητα του δέρματος και ευνοεί ακόμα περισσότερο τη χαλάρωση. Από την άλλη ο ίδιος ο χρόνος που περνά, κάνει το δέρμα μας να γερνά και να χάνει τα φυσικά συστατικά του.

Διάβασε ακόμη – 4 συμβουλές για λαμπερό και υγιές δέρμα ενόψει Χριστουγέννων

Μερικές φορές το δέρμα μπορεί να είναι θαμπό από νεαρή ηλικία, κάτι που συμβαίνει λόγω γονιδίων τα οποία φέρει μαζί του ο καθένας από μας. Αυτός ο προδιαθεσικός παράγοντας δεν μπορεί να αναιρεθεί, μπορεί όμως να ενισχυθούν τα συστατικά του δέρματος που το προκαλούν όπως και στις άλλες περιπτώσεις.

Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλές επιλογές με επαναστατικές μεθόδους και θεραπείες, που στοχεύουν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Ενέσιμες μεσοθεραπείες οι οποίες προσδίδουν τα απαραίτητα συστατικά στο δέρμα και με αυτό τον τρόπο καθυστερούν τη γήρανση και κρατούν το δέρμα σε καλή και υγιή φυσική κατάσταση. Μεσοθεραπείες με βιταμίνες, ενισχυντικά της σφριγηλότητας του δέρματος, υαλουρονικά για μεσοθεραπεία, μεσοθεραπεία prp.

Διάβασε ακόμη – Αυξητική στήθους: Oι δύο συχνότερες ερωτήσεις πριν από την επέμβαση

Η απώλεια βάρους είναι ένας άλλος παράγοντας που κάνει το δέρμα μας να χαλαρώνει και ειδικά αν έχει επιτευχθεί απώλεια βάρους μετά από δίαιτα, είναι πολύ πιθανό ο οργανισμός να στερείται και αναγκαίων θρεπτικών συστατικών για να διατηρήσει τη σφριγηλότητά του. Πως μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτή τη περίπτωση; Σταδιακή απώλεια βάρους με τη καθοδήγηση διατροφολόγου ώστε να παίρνει το σώμα τα απαραίτητα συστατικά.
Σίγουρα το νυστέρι δεν μπορεί να αντικατασταθεί με άλλους τρόπους.

Η κυτταρική ανανέωση, με την ανάκτηση της ελαστικότητας, και της σφριγηλότητας θα προσθέσει λάμψη και επαναπόκτηση της καλής ποιότητας του δέρματος. Παράλληλα, άλλα αισθητικά προβλήματα όπως ρυτίδες, λεπτές γραμμές, δυσχρωμίες μειώνονται ή εξαφανίζονται.

Με αυτό τον τρόπο το δέρμα θα φαίνεται λαμπερό και ενυδατωμένο και θα παρουσιάζει καλύτερη και πιο υγιή όψη.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.com, Instagram: dr.koulermou_plasticsurgeon, Facebook: dr.koulermou_plasticsurgeon, τηλ. 99657810.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη