Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Πως αντιμετωπίζονται οι πανάδες; Η ειδικός απαντά…

Η αισθητικός και δημιουργός του Beauty Touch by Elena Milidoni απαντά σε όλες σου τις απορίες.  

Η αντιμετώπιση των πανάδων και μελάσματος γίνεται σε συνεργασία με τον πελάτη στο σπίτι και στο ινστιτούτο ενώ προϋποθέτει αυστηρή αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο.

Το λέιζερ είναι μία θεραπεία που δρα άμεσα στο πρόβλημα της διχρωμίας. Εάν έχουμε πολλές διαφορετικού χρώματος πανάδες, συνδυάζουμε και με άλλες θεραπείες π.χ. πιλινγκ. Σε πιο ανοιχτόχρωμες κηλίδες, συνήθως μεγαλύτερης διαμέτρου, εφαρμόζουμε διαφορετικά πρωτόκολλα θεραπειών. Είτε εφαρμόζουμε ελαφρά φυτοπιλιγκ, είτε εφαρμόζουμε απολεπιστικές αγωγές με ειδικά πίλινγκ λεύκανσης, είτε εάν μας ενδιαφέρει και η συνολική ποιότητα της επιδερμίδας, εφαρμόζουμε οξυγονοθεραπεία με λευκαντικούς παράγοντες.

Διάβασε ακόμη – Πώς να αποκτήσεις πιο πυκνά φρύδια με φυσικά συστατικά

Πολύ αποτελεσματική όταν παράλληλα με τη λεύκανση της επιδερμίδας επιδιώκουμε και ανανέωση αυτής, είναι η μεσοθεραπεία με λεπτές βελόνες όπου γίνεται έγχυση ειδικών πεπτιδίων με λευκαντική δράση που φωτίζουν όλο το πρόσωπο και δρουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Έτσι παράλληλα με τις πανάδες επιτυγχάνουμε ένα πιο λαμπερό και φωτεινό δέρμα.

Οι θεραπείες αυτές δεν έχουν κοκκινίλα ή ερεθισμό ή ξεφλούδισμα και μπορεί να επαναληφθούν ανά 15-ήμερο για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα (3-5 συνολικά θεραπείες).

Διάβασε ακόμη – Επιστροφή από τις διακοπές και ένας βαθύς καθαρισμός προσώπου επιβάλλεται

Σε πιο σκούρα δέρματα με μέλασμα η θεραπεία είναι πιο δύσκολη. Προηγείται προετοιμασία του δέρματος για 2 εβδομάδες με ειδική κρέμα και κατόπιν γίνεται πίλινγκ που ανανεώνει το δέρμα και επιπλέον έχει αντιγηραντική δράση. Εάν δεν είναι επιθυμητό το έντονο ξεφλούδισμα, το πίλινγκ γίνεται με πιο μικρή ένταση, ώστε η απολέπιση να είναι μικρότερη. Σε αυτή την περίπτωση επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μετά από ένα μήνα.

Μπορούμε να κάνουμε έως 3-4 το χρόνο με εξαιρετικά αποτελέσματα και στην αντιγήρανση. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η απολέπιση γιατί δεν το επιθυμεί η ασθενής, ή δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες της καθημερινότητας της, έχουμε την επιλογή της μικροδερμοαπόξεσης με κρυστάλλους που χαρίζουν άμεσα και χωρίς ερεθισμό, πιο φωτεινο και λείο δέρμα. Περιέχει υδροκινόνη, μία ισχυρή αποχρωματιστική ουσία. Να σημειωθεί ότι κάποιες περιπτώσεις μελάσματος είναι πολύ επίμονες και εκεί καταφέρνουμε μεγάλη βελτίωση αλλά όχι εξάλειψη του προβλήματος.

Ευχαριστίες στην αισθητικό και δημιουργό του Beauty Touch by Elena Milidoni, Instagram: @beautytouch_elenamilidoni, Facebook: Beauty Touch by Elena Milidoni, τηλ. 22 777702, email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη